Sernik malinowy z czekoladą w formie mini kostek

Poniżej znajdziesz przepis na przyrządzenie sernika malinowego z czekoladą w formie mini kostek.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 tabliczka czekolada gorzka
  2. 250 g serek śmietankowy
  3. 2 łyżki śmietana
  4. 1/3 szklanki cukier puder
  5. 1 łyżka likier malinowy
  6. 20 szt. maliny
  7. 1 łyżka olej kokosowy
Sposób przygotowania:

1. Nasmaruj każdą dziurkę w foremce do kostek lodu czekoladą wymieszaną z olejem kokosowym. Włóż do zamrażarki na 15 minut.

Obrazek

2. Za pomocą miksera ubij serek śmietankowy wraz ze śmietaną. Następnie cały czas miksując, dodawaj cukier puder oraz likier malinowy. Kiedy mieszanka będzie miała jednolitą konsystencję, wyłącz mikser.

Obrazek

3. Przygotowaną mieszankę nałóż do foremki na kostki lodu.

Obrazek

4. Następnie do każdej z nich włóż po 1 malinie. Na koniec polej wierzch mieszanką czekolady i oleju kokosowego. Włóż do zamrażarki na 45 minut.

Obrazek

5. Po 45 minutach wyjmij foremkę z zamrażarki. Przełóż kostki na talerz.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej