PrzepisŚniadanieŚniadaniowe wrapy

Śniadaniowe wrapy

Nie wiemy jak Wy, ale my lubimy zaczynać dzień z pysznym śniadaniem. I właśnie taki przepis dziś dla Was przygotowaliśmy. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Śniadaniowe wrapy
Pyszności

15.10.2018 | aktual.: 16.10.2018 08:11

Składniki:

Farsz

  1. 1/2 łyżeczki pieprz
  2. 7-8 szt. jajka
  3. 12 plastrów boczek
  4. 1/2 szkl. starty ser cheddar
  5. 1/2 szkl. starty ser edam
  6. 1 łyżka masło
  7. 1/2 łyżeczki sól

Sos

  1. 1/3 szkl. miód wielokwiatowy
  2. 1 łyżka musztarda sarepska
  3. 1 łyżka musztarda francuska
  4. 1/4 szkl. woda opcjonalnie

Ciasto na naleśniki

  1. 2 szt. jajka
  2. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  3. 1 szkl. mąka wrocławska
  4. 1/3 szkl. mleko

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą jajka, mąkę, mleko (stopniowo), ekstrakt waniliowy oraz sól. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Gotowe ciasto przelej na rozgrzaną patelnię. Przygotowane naleśniki odstaw na bok. Na tej samej patelni podsmaż kawałki boczku.

Obraz

3. Teraz czas na przygotowanie jajecznicy. Połącz jajka z solą i pieprzem. Nie zapomnij również o serach.

Obraz

4. W miseczce połącz ze sobą musztardę francuską i sarepską oraz miód. Możesz dodać opcjonalnie wodę.

Obraz

5. Teraz wystarczy połączyć ze sobą wszystkie elementy.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie