Tomasz Kammel pochwalił się swoim śniadaniem. Ślinka cieknie na sam widok

Tomasz Kammel to nie tylko popularny dziennikarz i prezenter telewizyjny, ale również pasjonat gotowania. Na swoim profilu na Instagramie często dzieli się przepisami na smaczne i zdrowe potrawy, w tym pyszne śniadania. Ostatnio pochwalił się swoim nowym wynalazkiem - omletem twarogowym.

Tomasz Kammel zdradził przepis na omletTomasz Kammel zdradził przepis na omlet
Źródło zdjęć: © Instagram, Tomasz Kammel
Marcin Michałowski

Tomasz Kammel, znany nie tylko jako utalentowany dziennikarz i mówca, lecz także jako kreatywny influencer, ostatnio podzielił się swoim przepisem na śniadaniowy hit, który robi furorę wśród fanów. Kammelowy omlet twarogowy to propozycja niezwykle łatwa do przygotowania, a jednocześnie pełna smaku i aromatu. Odkryj, jak w kilku prostych krokach stworzyć to wyjątkowe śniadanie.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Ciasto filo ze szpinakiem i fetą z piekarnika

Omlet twarogowy - przepis Tomasza Kammela

Kammelowy omlet twarogowy to prosty i szybki w przygotowaniu śniadaniowy hit. Składniki, których potrzebujemy, są łatwo dostępne, a przygotowanie nie zajmuje więcej niż kilka minut.

Do przygotowania omletu twarogowego potrzebujemy następujących składników:

  • 2 jajka,
  • 100 g sera twarogowego półtłustego,
  • 2 łyżki ksylitolu,
  • 100 g gęstego jogurtu naturalnego,
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego,
  • olej do smażenia.

Przygotowanie jest bardzo proste:

  1. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na gładką masę.
  2. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oleju.
  3. Wylewamy masę na patelnię i smażymy na złoty kolor z obu stron.
  4. Podajemy z ulubionymi owocami lub innymi dodatkami.

To nie tylko prosty przepis, ale także wyjątkowy w smaku omlet. Dodatek twarogu nadaje mu delikatności, a jogurt naturalny i budyń waniliowy sprawiają, że staje się aksamitny w konsystencji. Ksylitol dodaje lekkiej słodyczy, tworząc harmonijną całość. To szybkie i pełnowartościowe śniadanie, które dostarcza energii na cały dzień.

Tomasz Kammel udowadnia, że smaczne śniadanie nie musi być czasochłonne. Jego omlet twarogowy to propozycja dla tych, którzy cenią szybkość, prostotę i niebanalny smak na talerzu.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy