W 5 minut robię pyszne chlebki z patelni. Smakują obłędnie

Wszyscy kochamy świeże, pachnące pieczywo. Niestety nie zawsze mamy czas na wypiekanie chleba czy bułek. Na szczęście istnieje prosty sposób na przygotowanie pysznych chlebków z patelni w zaledwie 5 minut.

Chlebki z patelniChlebki z patelni
Źródło zdjęć: © Adobe Stock | cornelia petolea
Marcin Michałowski

Codzienne bieganie do piekarni może być zamienione na kilka chwil w kuchni, a wynikiem będą pyszne chlebki z patelni. Ten szybki przepis to doskonałe rozwiązanie, gdy w chlebaku zostają tylko okruszki, a ochota na świeże pieczywo jest ogromna. Bez długiego wyrabiania czy czekania, zaledwie w 5 minut, możesz cieszyć się aromatycznymi chlebkami idealnymi na śniadanie czy dodatek do różnych potraw. Oto prosty sposób na chlebki, które zaskoczą cię swoim smakiem i szybkością przygotowania.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Kultowy przysmak jeszcze dziś może pojawić się u ciebie! Idealny, żeby zabrać go do pracy lub szkoły jako drugie śniadanie

Sprytny sposób na 5-minutowe chlebki z patelni

Przepis na chlebki z patelni to idealne rozwiązanie dla osób, które lubią świeże pieczywo, ale nie mają czasu na długie wyrabianie i pieczenie. Przyda się również, gdy w domu zabraknie pieczywa, a sklepy będą już zamknięte. Wystarczy tylko kilka składników i 5 minut, aby cieszyć się pysznym i aromatycznym chlebkiem.

Prosty przepis na chlebki z patelni

Składniki:

  • 2 szklanki wody,
  • 1,5 szklanki mąki pszennej,
  • 1 łyżeczka soli,
  • szczypta cukru,
  • odrobina oleju.

Przygotowuję szybkie chlebki, zaczynając od głębokiej patelni, gdzie mieszam wodę z solą i cukrem. Gdy składniki się rozpuszczą, stopniowo dosypuję mąkę. Następnie włączam palnik, podgrzewam ciasto, dosypuję resztę mąki, cały czas mieszając. Kiedy masa staje się jednolita, zdejmuję ją z patelni i pozostawiam do lekkiego wystudzenia. Następnie zagniatam ciasto, aż staje się elastyczne i gładkie, po czym dzielę je na niewielkie kulki. Każdą kulkę cienko rozwałkowuję na placek, który smażę na odrobinie rozgrzanego oleju z obu stron.

Gotowe chlebki z patelni zaskoczą cię swoim smakiem i puszystością. To świetne rozwiązanie, gdy potrzebujesz świeżego pieczywa w ekspresowym tempie. Spróbuj tego prostego przepisu i przekonaj się, że pyszne chlebki można mieć w zasięgu ręki, bez wychodzenia z domu.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Lepszy niż bagietka czosnkowa. Zrobiłam do sałatki na wrześniowy piknik
Czy można jeść skórkę z cytryny? Wiele osób wciąż zapomina o jednym
Czy można jeść skórkę z cytryny? Wiele osób wciąż zapomina o jednym
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Z tego mięsa zrób pulpety. Będą zdrowsze, mięciutkie i bardzo soczyste
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Dodaj 2 łyżki na początku gotowania ziemniaków. Równomiernie się ugotują i nie będą się rozpadać
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości
Polacy zapomnieli o tym niskokalorycznym mięsie. Ten błąd, jak w Masterchefie, psuje cały smak i właściwości
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Tak szybko ściągniesz skórkę z kiełbasy. Żałuję, że wcześniej nie znałam tej prostej metody
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Postukaj w kapelusz grzyba przed jego zerwaniem. Tylko najlepsi grzybiarze znają ten trik
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Moja babcia dodaje 1 łyżkę do placków ziemniaczanych. Nie piją oleju i są idealnie chrupkie
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Znajomy cukiernik zdradził mi najłatwiejszy przepis. Teraz moje kruche ciasto jest zawsze idealne
Znajomy cukiernik zdradził mi najłatwiejszy przepis. Teraz moje kruche ciasto jest zawsze idealne