8 warzyw, które wystarczy, że kupisz tylko raz, a potem będą rosły w nieskończoność. Warto spróbować

Ostatnimi czasy bardzo popularne stało się zdrowe odżywianie. U wiele osób w kuchni można spotkać świeże zioła i warzywa. Oczywiście jest to bardzo dobry nawyk, dzięki któremu dbamy o nasze zdrowie, ale regularne zakupy mogą być kosztowne. W łatwy sposób możesz sprawić, że w domowych warunkach niektóre warzywa wypuszczą nowe liście.

Obrazek
Frania
Zacznie rosnąć, gdy zanurzysz ją w szklance z małą ilością wody. Musi być w dobrze oświetlonym miejscu.
blogspot
Jeśli będzie w wodzie, bardzo szybko osiągnie imponujące rozmiary. Jego pędy mają delikatny smak i bardzo dobrze smakują w sałatkach i na kanapkach.
blogspot
Zanurz korzenie tej rośliny w wodzie i pozostaw ją w dobrze oświetlonym pomieszczeniu. Po około 1-2 tygodniach możesz włożyć ją do doniczki. Wyrośnie z niej kapusta.
unmotivating
Jeśli odetniesz górną część i włożysz ją do wody, zacznie kiełkować.
blogspot
Małe pędy bazylii, które będą mieć około 3-4 cm, włóż do szklanki wody i połóż w dobrze oświetlonym miejscu. Zobaczysz, że bazylia urośnie dwukrotnie.
blogspot
Odetnij dół selera i włóż go do szklanki z ciepłą wodą. Zostaw go na słońcu. Ze środka zaczną wyrastać liście. Gdy będą już widoczne, możesz przesadzić roślinę do doniczki.
pulptastic
Zacznie znowu rosnąć, jeśli zanurzysz przynajmniej połowę w wodzie i pozostawisz na kilka dni. Nowe liście zaczną rosnąć od razu, a po jakimś czasie zasadź roślinę w ziemi.
blogspot
Zanurz ją w wodzie na kilka dni, a po tym czasie trzeba ją zasadzić. Pięknie pachnie!
wonderhowto
Wybrane dla Ciebie
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Nie jabłka czy śliwki. Wrzucam do formy i zapiekam pod kruszonką
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Piję zamiast kawy. Subtelnie pobudza, ale maksymalnie poprawia koncentrację
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Japoński sekret gotowania ryżu. Nie klei się i nie zbryla, a jest idealnie sypki
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Nie musisz z nich usuwać ości. Te ryby są pyszne i nie kumulują metali ciężkich
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Miękkie, delikatne i puszyste ciasto, które pokochali Czesi. Zrobię na 1 listopada, zachwyci wszystkie ciotki
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Wygląda jak jadalna pieczarka. Ale to bardzo podstępny i niebezpieczny grzyb
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Zamiast kupować, robię sama. Pyszna i mam pewność, że wolna od szkodliwej chemii, a dzieci ją uwielbiają
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Tak przechowuję usmażone placki ziemniaczane. Nie tracą smaku i chrupkości nawet przez 3 dni
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Coraz rzadziej jemy tę zdrową rybę. W sosie smakuje rewelacyjnie
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Dodaj do gulaszu. Mięso w mig stanie się miękkie i wydobędziesz z niego najlepszy smak
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Pyszne i zdrowe mięso jemy tylko od święta. Nie jest naszpikowane hormonami i antybiotykami
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska
Tylko w tej temperaturze piekę kiełbasę. Smakuje jak prosto z ogniska