8 warzyw, które wystarczy, że kupisz tylko raz, a potem będą rosły w nieskończoność. Warto spróbować

Ostatnimi czasy bardzo popularne stało się zdrowe odżywianie. U wiele osób w kuchni można spotkać świeże zioła i warzywa. Oczywiście jest to bardzo dobry nawyk, dzięki któremu dbamy o nasze zdrowie, ale regularne zakupy mogą być kosztowne. W łatwy sposób możesz sprawić, że w domowych warunkach niektóre warzywa wypuszczą nowe liście.

Obrazek
Frania
Zacznie rosnąć, gdy zanurzysz ją w szklance z małą ilością wody. Musi być w dobrze oświetlonym miejscu.
blogspot
Jeśli będzie w wodzie, bardzo szybko osiągnie imponujące rozmiary. Jego pędy mają delikatny smak i bardzo dobrze smakują w sałatkach i na kanapkach.
blogspot
Zanurz korzenie tej rośliny w wodzie i pozostaw ją w dobrze oświetlonym pomieszczeniu. Po około 1-2 tygodniach możesz włożyć ją do doniczki. Wyrośnie z niej kapusta.
unmotivating
Jeśli odetniesz górną część i włożysz ją do wody, zacznie kiełkować.
blogspot
Małe pędy bazylii, które będą mieć około 3-4 cm, włóż do szklanki wody i połóż w dobrze oświetlonym miejscu. Zobaczysz, że bazylia urośnie dwukrotnie.
blogspot
Odetnij dół selera i włóż go do szklanki z ciepłą wodą. Zostaw go na słońcu. Ze środka zaczną wyrastać liście. Gdy będą już widoczne, możesz przesadzić roślinę do doniczki.
pulptastic
Zacznie znowu rosnąć, jeśli zanurzysz przynajmniej połowę w wodzie i pozostawisz na kilka dni. Nowe liście zaczną rosnąć od razu, a po jakimś czasie zasadź roślinę w ziemi.
blogspot
Zanurz ją w wodzie na kilka dni, a po tym czasie trzeba ją zasadzić. Pięknie pachnie!
wonderhowto

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku