"Wielka Feta na TikToku". Startuje nowy konkurs kulinarny

TikTok rozpoczął konkurs "Wielka Feta", w którym wszyscy użytkownicy platformy mogą nagrywać filmy ze swoimi przepisami kulinarnymi, zyskać uznanie społeczności i wygrać atrakcyjne nagrody.

Wielka Feta na TikTokuWielka Feta na TikToku
Źródło zdjęć: © TikTok

Użytkownicy mogą zgłaszać się w trzech kategoriach i będą oceniani przez mentorów - Rozkosznego (@rozkoszny), Basię Starecką (@nakarmiona) oraz Foxxa (@foxx.gotuje). Konkurs wystartował 2 października, a zgłoszenia są przyjmowane do 12 listopada.

"Wielka Feta na TikToku". Kategorie konkursowe

Kuchnia polska - zgłoszenia przyjmowane są do 15 października, mentorem tej kategorii jest Rozkoszny (@rozkoszny)

Comfort Food - zgłoszenia przyjmowane są od 16 do 29 października, mentorem tej kategorii jest Foxx (@foxx.gotuje)

Smaki świata - zgłoszenia przyjmowane są od 30 października do 12 listopada, mentorką tej kategorii jest Basia Starecka (@nakarmiona)

Nagrodą główną są kulinarne wakacje we Włoszech! Więcej szczegółów dostępne pod linkiem w sekcji bio konta TikTok Poland.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy