Wrzucam do rękawa i piekę. To najszybszy obiad na piątek, jaki można zrobić

Czy poszukujesz czegoś nowatorskiego i niepowtarzalnego, co mógłbyś podać na obiad? Jeśli odpowiedź brzmi tak, to mamy dla ciebie coś, co z pewnością odmieni twoje doświadczenia kulinarne. Dzisiaj chcielibyśmy zaprezentować ci przepis na smaczny i zdrowy obiad, który jest nie tylko łatwy do przygotowania, ale także nie wymaga dużo czasu.

Szybki i smaczny obiad z piekarnika. Pycha!Szybki i smaczny obiad z piekarnika. Pycha!
Źródło zdjęć: © Getty Images | Valeriy_G

Jeśli pragniesz zaskoczyć swoją rodzinę nowym, kreatywnym daniem, to ten przepis jest stworzony specjalnie dla ciebie. Wszystko, czego potrzebujesz, to kilka prostych składników, odrobina kreatywności i voila — obiad gotowy w mgnieniu oka. Przekonaj się, że zdrowe i smaczne dania nie muszą być ani skomplikowane, ani czasochłonne.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Sprawdzony przepis od cioci z Poznania nigdy mnie nie zawiódł. To ciasto udaje się za każdym razem

Zanim przystąpisz do przygotowania tego aromatycznego dania, upewnij się, że masz wszystkie potrzebne składniki. Niezbędny będzie ten rękaw do pieczenia. Kupisz go w każdym większym sklepie spożywczym. To właśnie on będzie kluczem do sukcesu tego szybkiego obiadu. A oto, co będziesz potrzebować:

Przepis na pyszny i szybki obiad

Składniki:

  • 4 filety ulubionej białej ryby, na przykład dorsza lub mintaja,
  • ½ cytryny,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 6 ziemniaków,
  • 2 pomidory,
  • 2 marchewki,
  • ½ szklanki zielonego groszku,
  • 2 garście fasolki szparagowej,
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek,
  • przyprawy: zioła prowansalskie, sól, pieprz.
Obiad z piekarnika dla całej rodziny. Smaczny i zdrowy
Obiad z piekarnika dla całej rodziny. Smaczny i zdrowy © Canva | Natalia Mylova

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od umycia i pokrojenia warzyw na mniejsze kawałki. Rozdrobnij także czosnek i pokrój cytrynę.
  2. Następnie przygotuj rybę, doprawiając ją solą, pieprzem i skrapiając sokiem z cytryny. Włóż wszystkie składniki do rękawa do pieczenia, dokładnie je wymieszaj, aby smaki się połączyły.
  3. Umieść rękaw z zawartością w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 30 minut.
  4. Gotowe! Teraz możesz cieszyć się wyjątkowym, zdrowym i aromatycznym obiadem, który zaskoczy każdego domownika. Prosty w przygotowaniu, szybki w wykonaniu — ten obiad idealnie wpisuje się w szybki tryb życia, nie rezygnując przy tym z wartości odżywczych i smaku. Gotuj kreatywnie i smacznie każdego dnia!
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"