Wrzucam do rękawa i piekę. To najszybszy obiad na piątek, jaki można zrobić

Czy poszukujesz czegoś nowatorskiego i niepowtarzalnego, co mógłbyś podać na obiad? Jeśli odpowiedź brzmi tak, to mamy dla ciebie coś, co z pewnością odmieni twoje doświadczenia kulinarne. Dzisiaj chcielibyśmy zaprezentować ci przepis na smaczny i zdrowy obiad, który jest nie tylko łatwy do przygotowania, ale także nie wymaga dużo czasu.

Szybki i smaczny obiad z piekarnika. Pycha!Szybki i smaczny obiad z piekarnika. Pycha!
Źródło zdjęć: © Getty Images | Valeriy_G

Jeśli pragniesz zaskoczyć swoją rodzinę nowym, kreatywnym daniem, to ten przepis jest stworzony specjalnie dla ciebie. Wszystko, czego potrzebujesz, to kilka prostych składników, odrobina kreatywności i voila — obiad gotowy w mgnieniu oka. Przekonaj się, że zdrowe i smaczne dania nie muszą być ani skomplikowane, ani czasochłonne.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Sprawdzony przepis od cioci z Poznania nigdy mnie nie zawiódł. To ciasto udaje się za każdym razem

Zanim przystąpisz do przygotowania tego aromatycznego dania, upewnij się, że masz wszystkie potrzebne składniki. Niezbędny będzie ten rękaw do pieczenia. Kupisz go w każdym większym sklepie spożywczym. To właśnie on będzie kluczem do sukcesu tego szybkiego obiadu. A oto, co będziesz potrzebować:

Przepis na pyszny i szybki obiad

Składniki:

  • 4 filety ulubionej białej ryby, na przykład dorsza lub mintaja,
  • ½ cytryny,
  • 4 ząbki czosnku,
  • 6 ziemniaków,
  • 2 pomidory,
  • 2 marchewki,
  • ½ szklanki zielonego groszku,
  • 2 garście fasolki szparagowej,
  • ¼ szklanki oliwy z oliwek,
  • przyprawy: zioła prowansalskie, sól, pieprz.
Obiad z piekarnika dla całej rodziny. Smaczny i zdrowy
Obiad z piekarnika dla całej rodziny. Smaczny i zdrowy © Canva | Natalia Mylova

Sposób przygotowania:

  1. Zacznij od umycia i pokrojenia warzyw na mniejsze kawałki. Rozdrobnij także czosnek i pokrój cytrynę.
  2. Następnie przygotuj rybę, doprawiając ją solą, pieprzem i skrapiając sokiem z cytryny. Włóż wszystkie składniki do rękawa do pieczenia, dokładnie je wymieszaj, aby smaki się połączyły.
  3. Umieść rękaw z zawartością w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza i piecz przez około 30 minut.
  4. Gotowe! Teraz możesz cieszyć się wyjątkowym, zdrowym i aromatycznym obiadem, który zaskoczy każdego domownika. Prosty w przygotowaniu, szybki w wykonaniu — ten obiad idealnie wpisuje się w szybki tryb życia, nie rezygnując przy tym z wartości odżywczych i smaku. Gotuj kreatywnie i smacznie każdego dnia!

Wybrane dla Ciebie

Ania Starmach zdradziła swój sposób na kurki. Nie męczy się z czyszczeniem
Ania Starmach zdradziła swój sposób na kurki. Nie męczy się z czyszczeniem
Ekspert mówi wprost. Taka kawa najlepiej wpływa na organizm
Ekspert mówi wprost. Taka kawa najlepiej wpływa na organizm
Zamiast kupować wędlinę na kanapki, robię salceson z jajkiem. Tak pyszny, że znika w mig
Zamiast kupować wędlinę na kanapki, robię salceson z jajkiem. Tak pyszny, że znika w mig
Na widok tych naleśników aż cieknie ślinka. Sekretem jest nietypowy farsz
Na widok tych naleśników aż cieknie ślinka. Sekretem jest nietypowy farsz
Mięciutkie i soczyste kotlety bez zbędnego tłuszczu. Sto razy smaczniejsze niż zwykłe mielone
Mięciutkie i soczyste kotlety bez zbędnego tłuszczu. Sto razy smaczniejsze niż zwykłe mielone
Dietetycy z czystym sumieniem polecają tę rybę. Jest dobra dla sercowców
Dietetycy z czystym sumieniem polecają tę rybę. Jest dobra dla sercowców
Za zimno na chłodnik? Tego lata gotuję zupę buraczkową jak u babci
Za zimno na chłodnik? Tego lata gotuję zupę buraczkową jak u babci
Mało kto wie, że te kwiaty są jadalne. Możesz nadziać serkiem albo dodać do jajecznicy
Mało kto wie, że te kwiaty są jadalne. Możesz nadziać serkiem albo dodać do jajecznicy
Ekspresowe roladki, które uwielbiam latem. Szybki i zdrowy obiad
Ekspresowe roladki, które uwielbiam latem. Szybki i zdrowy obiad
Zrobienie tych jagodzianek zajmuje mi 30 minut. Wszystko dzięki jednemu składnikowi
Zrobienie tych jagodzianek zajmuje mi 30 minut. Wszystko dzięki jednemu składnikowi
To najlepsza temperatura do kiszenia. Ogórki wychodzą wtedy jędrne i chrupiące
To najlepsza temperatura do kiszenia. Ogórki wychodzą wtedy jędrne i chrupiące
Taką fasolę jadłam pierwszy raz w Bułgarii. Posmakowała mi tak bardzo, że musiałam zdobyć przepis
Taką fasolę jadłam pierwszy raz w Bułgarii. Posmakowała mi tak bardzo, że musiałam zdobyć przepis