PrzepisDeseryWuzetka domowej roboty

Wuzetka domowej roboty

Wuzetka domowej roboty
Pyszności

25.01.2018 17:00, aktual.: 26.01.2018 08:25

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Pyszności nigdy nie odmawiają słodkościom :) Dlatego dziś przychodzimy z kolejnym deserem, który stanie się hitem w Waszych domach. Tym razem postanowiliśmy przygotować wuzetkę domowej roboty. Co z tego wyszło? Obejrzyjcie poniższe nagranie, a wszystko stanie się jasne :)

Składniki:

Biszkopt

  1. 4 szt. jajka
  2. 2/3 szkl. cukier puder
  3. 1/2 szkl. mąka
  4. 4 łyżki kakao
  5. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  6. 2 łyżki olej

Masa

  1. 1 szkl. polewa czekoladowa
  2. 400 ml śmietanka 30%
  3. 3 łyżki cukier puder
  4. 1/2 szt. sok z cytryny
  5. 100 g dżem porzeczkowy
Sposób przygotowania:

1. W mikserze ubij białka. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier puder i żółtka.

Obraz

2. Przesiej przez sitko mąkę, kakao i proszek do pieczenia.

Obraz

3. Następnie dodaj do mieszanki z białek, żółtek i cukru pudru. Wymieszaj wszystkie składniki i dodaj olej.

Obraz

4. Przelej kakaową mieszankę do formy do pieczenia. Piecz przez 25 minut w temperaturze 180°Celsjusza.

Obraz

5. W mikserze ubij śmietankę 30%. Następnie dodawaj stopniowo cukier puder i sok z cytryny.

Obraz

6. Przestudzony biszkopt podziel na pół. Na pierwszej połówce rozprowadź dżem porzeczkowy. Kolejną warstwę stwórz z białej masy.

Obraz

7. Całość przełóż drugą częścią biszkopta. I pokryj go polewą czekoladową. Chłodź deser min. 4 godziny.

Obraz

8. Smacznego :)

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także