Wuzetka domowej roboty

Pyszności nigdy nie odmawiają słodkościom :) Dlatego dziś przychodzimy z kolejnym deserem, który stanie się hitem w Waszych domach. Tym razem postanowiliśmy przygotować wuzetkę domowej roboty. Co z tego wyszło? Obejrzyjcie poniższe nagranie, a wszystko stanie się jasne :)

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Biszkopt

  1. 4 szt. jajka
  2. 2/3 szkl. cukier puder
  3. 1/2 szkl. mąka
  4. 4 łyżki kakao
  5. 1 łyżeczka proszek do pieczenia
  6. 2 łyżki olej

Masa

  1. 1 szkl. polewa czekoladowa
  2. 400 ml śmietanka 30%
  3. 3 łyżki cukier puder
  4. 1/2 szt. sok z cytryny
  5. 100 g dżem porzeczkowy
Sposób przygotowania:

1. W mikserze ubij białka. Po chwili zacznij dodawać stopniowo cukier puder i żółtka.

Obrazek

2. Przesiej przez sitko mąkę, kakao i proszek do pieczenia.

Obrazek

3. Następnie dodaj do mieszanki z białek, żółtek i cukru pudru. Wymieszaj wszystkie składniki i dodaj olej.

Obrazek

4. Przelej kakaową mieszankę do formy do pieczenia. Piecz przez 25 minut w temperaturze 180°Celsjusza.

Obrazek

5. W mikserze ubij śmietankę 30%. Następnie dodawaj stopniowo cukier puder i sok z cytryny.

Obrazek

6. Przestudzony biszkopt podziel na pół. Na pierwszej połówce rozprowadź dżem porzeczkowy. Kolejną warstwę stwórz z białej masy.

Obrazek

7. Całość przełóż drugą częścią biszkopta. I pokryj go polewą czekoladową. Chłodź deser min. 4 godziny.

Obrazek

8. Smacznego :)

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej