Zamiast robić owsiankę, do płatków wbijam jajka. To prawdziwe śniadanie mistrzów

Pizza owsiana to oryginalne i sycące śniadanie, które przypadnie do gustu nawet największym miłośnikom pizzy. Jest prosta w przygotowaniu i zawiera wartościowe składniki.

Połącz płatki owsiane z jajkiem, a będziesz zachwyconyPołącz płatki owsiane z jajkiem, a będziesz zachwycony
Źródło zdjęć: © Adobe Stock | vargabandi
Marcin Michałowski

Kiedy czujemy ochotę na szybki i sycący posiłek, często sięgamy po płatki owsiane. Jednak co by się stało, gdybyśmy spróbowali połączyć je z jajkami i kilkoma innymi składnikami? Efekt może cię zaskoczyć! Ta nowatorska receptura to prawdziwa kulinarna perełka i ulubiona potrawa nie tylko w naszym domu, ale także wśród moich przyjaciół i znajomych.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Ciasto z jabłkami i malinami. Nazywane "niewidzialnym", bo znika prawie zaraz po podaniu

Zapraszam cię do wypróbowania tej nietypowej i wyjątkowo smacznej propozycji śniadaniowej. Wprowadzenie zmiany w codziennej rutynie może być ciekawym kulinarnym doświadczeniem.

Pizza owsiana - przepis na smaczne śnaidanie

Pizza owsiana zawiera wartościowe składniki, takie jak płatki owsiane, jajka, ser żółty i natka pietruszki. Płatki owsiane są źródłem błonnika, który jest niezbędny dla prawidłowego funkcjonowania układu pokarmowego. Jajka są bogate w białko, które jest budulcem mięśni. Ser żółty dostarcza wapnia, który jest niezbędny dla zdrowia kości i zębów. Natka pietruszki jest źródłem witamin i minerałów, w tym witaminy C, potasu i żelaza.

Składniki:

  • 3 jajka,
  • 1 szklanka płatków owsianych,
  • ser żółty,
  • 1 szklanka ciepłego mleka,
  • sól,
  • natka pietruszki,
  • pomidor.

Przygotowanie:

  1. Najpierw wsypuję płatki owsiane do miski, wbijam jajka i dodaję ciepłe mleko. Dokładnie mieszam i odstawiam na 10 minut, aby płatki mogły nasiąknąć.
  2. Następnie kroję natkę pietruszki i dodaję ją do przygotowanego miksu.
  3. Mieszaninę przekładam na wcześniej rozgrzaną patelnię.
  4. Pokrojone w plastry pomidory układam na cieście.
  5. Na koniec oprószam potrawę wiórkami sera.
  6. Całość wkładam do nagrzanego do 180°C piekarnika i piekę przez 20 minut.
  7. Po upieczeniu wyjmuję ją z piekarnika i podaję.

Pizzę możesz podać z sosem pomidorowym i posypać zieleniną. Możesz także dodać ulubioną wędlinę lub inne dodatki, aby dostosować ją do swojego gustu. To idealny przepis na śniadanie, które na stałe zagości w twoim menu i dostarczy ci energii na cały dzień.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej