Ta książka naprawdę jest spełnieniem moich marzeń. Chciałabym Ci opowiedzieć dlaczego

Sama przyznaję, że nie raz brakowało mi pomysłu na obiad i ostatecznie wygrzebywałam z zakamarków zamrażarki zapomniane opakowanie paluszków rybnych. Umówmy się, nie każdy jest idealny ;)

Obrazek
Ewa

Brak monotonii

Ile można jeść kotlety z piersi kurczaka? Albo makaron ze szpinakiem? Często łapię się na tym, że w mojej kuchni przygotowuję 4-5 potraw non stop. Czas na zmianę! 365 przepisów na cały rok będzie miłym odświeżeniem w kuchni. Świąteczne potrawy w grudniu? Grill w majówkę? Na wszystko znajdę odpowiedź!

Obrazek

Wykorzystanie sezonowych produktów to jest to!

Czasami sezonowe warzywa spoglądają na Ciebie ze sklepowych półek, a Ty nie wiesz, co z nich wyczarować?
Wierz mi, też to przechodziłam. Zbiór naszych przepisów dopasowany jest do pory roku i dostępności produktów, dzięki czemu nie wydasz za dużo pieniędzy i skorzystasz w pełni z naturalnych produktów.

Obrazek

Jeśli nie masz ochoty na mięso- nie ma problemu!

Znajdziesz też przepisy na dania bezmięsne, a niektóre z tych tradycyjnych bez problemu przekształcisz na wegetariański obiad. To szczególnie pomocne, gdy któryś z Twoich gości rezygnuje z mięsa.
Zdradzę Ci sekret- moja wspaniała teściowa, jedząca jedynie ryby, regularnie podkrada mi książkę :) A jak wszyscy wiedzą, aprobata teściowej to najwyższy wyraz uznania.

Obrazek

Nic się nie marnuje!

Staram się, żeby z mojej kuchni wychodziło jak najmniej odpadów. Nie lubię marnować jedzenia i jak tylko mogę, to staram się tego unikać.

"365 obiadów za mniej niż 10 zł" to książka stworzona w duchu zero waste. Produkty i dania dobrane są tak, żeby nie zmarnować ani grama i ani kropelki. Patrząc na przerażające statystyki dotyczące marnowania żywności, ta książka jest naprawdę potrzebna.

Obrazek

I na koniec moje ulubione: oszczędzanie!

Kto nie lubi oszczędzać?
Korzystając z sezonowych produktów możemy naprawdę sporo zaoszczędzić: są dostępne i tanie. Poza tym, im mniej marnujemy jedzenia, tym... mniej wydajemy na jedzenie!

Z braku pomysłu nie raz zamawialiśmy obiad do domu. Cena? Niejednokrotnie kilka razy większa niż 10 zł. Teraz wydaję o wiele mniej, a jem co najmniej równie smacznie.
Do mojego koszyka podczas zakupów trafią tylko produkty z listy. W rezultacie: płacę mniej, jem pysznie i zdrowo!

I prawie bym zapomniała: książka kosztuje tylko 69.90 i wysyłkę dostajesz GRATIS! Aż żal nie skorzystać.
Kupisz ją tutaj: https://365obiadowpysznosci.pl/

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Niektórzy na nim smażą, a ja dodaję do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i soczyste
Niektórzy na nim smażą, a ja dodaję do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i soczyste
Ścieram na dużych oczkach i dodaję do mięsa. Po chwili mam górę kotletów poznańskich
Ścieram na dużych oczkach i dodaję do mięsa. Po chwili mam górę kotletów poznańskich
Najczęstsze błędy podczas gotowania makaronu. To dlatego się skleja i jest niesmaczny
Najczęstsze błędy podczas gotowania makaronu. To dlatego się skleja i jest niesmaczny
Nuggetsy, które nie mają nic wspólnego z kurczakiem. A bardziej wciągają
Nuggetsy, które nie mają nic wspólnego z kurczakiem. A bardziej wciągają
Babcia zawsze dodawała do rosołu. Teraz eksperci ostrzegają, że to szkodzi
Babcia zawsze dodawała do rosołu. Teraz eksperci ostrzegają, że to szkodzi
Czy trzeba płukać kaszę gryczaną przed gotowaniem? Mało kto zdaje sobie z tego sprawę
Czy trzeba płukać kaszę gryczaną przed gotowaniem? Mało kto zdaje sobie z tego sprawę
Tylko w tej temperaturze piekę karkówkę. Wychodzi tak krucha, że nie trzeba do niej noża
Tylko w tej temperaturze piekę karkówkę. Wychodzi tak krucha, że nie trzeba do niej noża