Zapiekana bagietka z masłem czosnkowym nadziewana mięsem mielonym i żółtym serem

W tym artykule pokażę ci świetny przepis na proste, ale za to bardzo smaczne danie. Będzie to zapiekana bagietka z masłem czosnkowym nadziewana mięsem mielonym i żółtym serem.

Obrazek
Pyszności

Nie traćmy więc czasu i jak najszybciej zabierzmy się do pracy.

Przepis poniżej.

Składniki:

  1. 400 g wołowina mielona
  2. 5 zabków czosnek
  3. 1 szt. cebula pokrojona w kostkę
  4. 1 szczypta pieprz
  5. 1 szczypta sól
  6. olej
  7. 1 szt. bagietka
  8. plastry ser żółty
  9. 100 g masło roztopione
  10. 2 łyżki natka pietruszki posiekana
Sposób przygotowania:
1. Do miski włóż zmieloną wołowiną, 2 wyciśnięte ząbki czosnku, cebulę, 1/2 łyżeczki pieprzu i łyżeczkę soli. Dobrze wymieszaj. Z powstałej masy ulep steki.
2. Na patelni rozgrzej olej i włóż na nią steki z mięsa mielonego. Smaż z obydwóch stron tak długo, aż zmienią kolor na brązowy. Następnie zdejmij patelnię z ognia i odstaw steki do ostygnięcia.
3. Przekrój bagietkę na mniejsze części. Wydrąż środek każdej z nich.
4. Każdy stek z mięsa mielonego zawiń w plaster żółtego sera. Następnie nałóż zawinięte steki do wydrążonych kawałków bagietek.
5. Nafaszerowane bagietki pokrój na mniejsze kawałki i przełóż je na blaszkę do pieczenia.
6. Do miseczki włóż roztopione masło, 3 wyciśnięte ząbki czosnku, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Wymieszaj, a następnie za pomocą pędzelka nasmaruj tą mieszanką wierzch kawałków bagietek.
7. Zawiń bagietkę w folię aluminiową i włóż do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 20 minut.
8. Po 20 minutach wyjmij gotowe danie z piekarnika i przełóż je na talerz.
9. Smacznego!
Wybrane dla Ciebie
Takie bułeczki piekła moja babcia. Pizza może się przy nich schować
Takie bułeczki piekła moja babcia. Pizza może się przy nich schować
W Pradze spróbowałam tradycyjnych knedli. Zwykłe odeszły w zapomnienie
W Pradze spróbowałam tradycyjnych knedli. Zwykłe odeszły w zapomnienie
Jesienią często robię zamiast samych ziemniaków. Ma więcej wartości i jest pyszna
Jesienią często robię zamiast samych ziemniaków. Ma więcej wartości i jest pyszna
Naleśniki farmerskie to obiadowy hit. Teść nie mógł się nachwalić tego farszu
Naleśniki farmerskie to obiadowy hit. Teść nie mógł się nachwalić tego farszu
Zapomniana zupa naszych babć, która syci i rozgrzewa. Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepszą
Zapomniana zupa naszych babć, która syci i rozgrzewa. Strzelczyk pokazał, jak zrobić najlepszą
Do ulubionej zupy dodaję 2 składniki. Dzięki temu jest jeszcze smaczniejsza
Do ulubionej zupy dodaję 2 składniki. Dzięki temu jest jeszcze smaczniejsza
Dzieciaki uwielbiają taką herbatkę. W domu robię zdrowszą, a cieszy tak samo
Dzieciaki uwielbiają taką herbatkę. W domu robię zdrowszą, a cieszy tak samo
Zawsze się udaje. Przepyszne ciacho do kawy
Zawsze się udaje. Przepyszne ciacho do kawy
Najlepsza sałatka dla sercowców. Ugotuj w tym płynie, a warzywo nie wyjdzie gorzkie
Najlepsza sałatka dla sercowców. Ugotuj w tym płynie, a warzywo nie wyjdzie gorzkie
Ciocia dodaje 1 łyżeczkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą 100 razy bardziej chrupiące i pulchne
Ciocia dodaje 1 łyżeczkę do placków ziemniaczanych. Wychodzą 100 razy bardziej chrupiące i pulchne
Dla Niemców to rarytas od lat. Polacy chcieliby wyrzucić ten smak z pamięci
Dla Niemców to rarytas od lat. Polacy chcieliby wyrzucić ten smak z pamięci
Ta surówka najlepiej pasuje do gęsiny. Przepis podpatrzyłem w restauracji
Ta surówka najlepiej pasuje do gęsiny. Przepis podpatrzyłem w restauracji