PrzepisFitBrownie z kaszy jaglanej

Brownie z kaszy jaglanej

Brownie z kaszy jaglanej to nasza najnowsza miłość. Nie tylko świetnie smakuje, ale i genialnie się prezentuje! Czego chcieć więcej?

Brownie z kaszy jaglanej
Pyszności

25.04.2020 | aktual.: 16.08.2020 16:27

W przygotowaniu idealnej mieszanki na brownie pomógł nam blender ręczny OnTheGo Philips.

Składniki:

  1. 200 g kasza jaglana
  2. 3 szt. jajka
  3. 50 g cukier kokosowy
  4. 40 ml olej kokosowy
  5. 150 g jogurt naturalny
  6. 50 g ciemne kakao
  7. 100 g orzechy włoskie

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpoczynamy od gotowania kaszy jaglanej przez 10-15 minut w 500 ml wody.

Obraz

2. Przestudzoną kaszę połącz z jajkami, jogurtem naturalnym, olejem kokosowym, kakao i cukrem kokosowym.

Obraz

3. Zblenduj całość i na koniec dodaj orzechy włoskie. Przełóż mieszankę do formy do pieczenia i wstaw do piekarnika na godzinę (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Gotowe brownie możesz udekorować roztopioną czekoladą. Smacznego!

Obraz

Wybrane dla Ciebie