Były pracownik zdradza, kiedy lepiej nie odwiedzać McDonald's. Burger musi poczekać

Były pracownik znanej sieci fast food uchylił rąbka tajemnicy i podpowiedział, w jakich godzinach lepiej odpuścić sobie wizytę w McDonald's. Dzięki temu unikniesz kolejek i nie wystawisz na próbę swojej cierpliwości.

Najgorsze godziny w McDonald'- PysznościNajgorsze godziny w McDonald'- Pyszności
Źródło zdjęć: © Adobe Stock, Tik Tok
Ewa Malinowska

Mało jest osób, które nigdy nie słyszały o McDonald's. Kultowa sieć fast foodów ma obecnie około 38 tysięcy lokali w ponad 100 krajach na wszystkich kontynentach, oprócz Antarktydy.

W Polsce działa około 510 restauracji, co zdecydowanie sprawia, że marka mocno zaznacza się w przestrzeni publicznej. Złote łuki kuszą kierowców na trasie, wielokrotnie zatrzymują się tam też wycieczki szkolne, a gdy tylko w menu pojawi się Kanapka Drwala, to w restauracjach ustawiają się ogromne kolejki. Chociaż jest to restauracja szybkiej obsługi, to są pewne momenty w ciągu dnia, kiedy lepiej jej unikać. No, chyba że lubisz stać w dużych kolejkach.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Big Mac Taco podbija internet. Mamy sprawdzony przepis na uwielbiane danie z Tik Toka

Pracownik McDonald's dzieli się wiedzą

Tik Tok szybko stał się jedną z najpopularniejszych aplikacji, w której miejsce dla swojej twórczości znajdzie niemal każdy. Chociaż oczywiście nie brakuje tam mało interesujących, czy nawet szkodliwych treści, to potrafi być niezłą kopalnią wiedzy i miejscem wymiany doświadczeń. Nawet tych gastronomicznych. Były pracownik McDonald's podzielił się w sieci swoim tipem, dzięki któremu ominiesz duże kolejki i unikniesz długiego oczekiwania na swoją kanapkę.

McDonald' s- Pyszności
McDonald' s- Pyszności © Adobe Stock

Dzięki TikTokowi byłego szefa kuchni McDonald's, Mike'a Haracza, wiemy, że 10:30 to najbardziej pracowity czas w restauracji i prawdopodobnie najgorszy czas na odwiedziny. Czemu akurat ta godzina? To moment, kiedy śniadaniowe menu zamienia się w klasyczną ofertę.


Problem polega na tym, że cały sprzęt jest taki sam i często zmienia się menu śniadaniowe na lunchowe. Oznacza to, że we frytownicach nie gotują się już placki ziemniaczane, tylko frytki. Grille mają inny czas i temperaturę... Załoga czasami się zmienia... Zatem wszystkie te zmiany dzieją się, podczas gdy w restauracji robi się coraz bardziej tłoczno

– wyjaśnił szef kuchni Mike w filmie

Ma to swoje plusy

Z jednej strony trzeba się wtedy nastawić na długi czas oczekiwania na zamówienie. Z drugiej jednak może być tak, że przygotowane jedzenie będzie jeszcze świeższe niż zazwyczaj. Jeśli jednak nie jesteś fanem czekania i zależy ci na szybkim lunchu, lepiej wstrzymać się godzinę i poczekać, aż restauracja wróci na właściwe tory.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Kroję w kostkę i obtaczam w słodkiej glazurze. Ani grama mięsa, a rodzina zawsze prosi o dokładkę
Kroję w kostkę i obtaczam w słodkiej glazurze. Ani grama mięsa, a rodzina zawsze prosi o dokładkę
Mają śmieszną nazwę i przypominają pierogi. Robią furorę w moich rodzinnych stronach
Mają śmieszną nazwę i przypominają pierogi. Robią furorę w moich rodzinnych stronach
Tak na święta marynuję karpia. Po upieczeniu jest pyszny i złocisty
Tak na święta marynuję karpia. Po upieczeniu jest pyszny i złocisty
Sos z szynki robię z przepisu babci. Idealny do ziemniaków i klusek
Sos z szynki robię z przepisu babci. Idealny do ziemniaków i klusek
Szybka i prosta pasta twarogowa. To jedno z najlepszych smarowideł do chleba
Szybka i prosta pasta twarogowa. To jedno z najlepszych smarowideł do chleba
Zamówiłam w restauracji. Wielu na samą myśl o tym daniu przechodzą ciarki
Zamówiłam w restauracji. Wielu na samą myśl o tym daniu przechodzą ciarki
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Bułgarzy sypią do wszystkiego. Potrafi rozruszać najbardziej leniwe jelita
Placki z cukinii podaję z nietypowym dodatkiem. Genialnie podbija smak
Placki z cukinii podaję z nietypowym dodatkiem. Genialnie podbija smak
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Zwróć na to uwagę w sklepie. Tak wybierzesz najlepsze bakalie
Zwróć na to uwagę w sklepie. Tak wybierzesz najlepsze bakalie
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀