NewsyByły pracownik zdradza, kiedy lepiej nie odwiedzać McDonald's. Burger musi poczekać

Były pracownik zdradza, kiedy lepiej nie odwiedzać McDonald's. Burger musi poczekać

Były pracownik znanej sieci fast food uchylił rąbka tajemnicy i podpowiedział, w jakich godzinach lepiej odpuścić sobie wizytę w McDonald's. Dzięki temu unikniesz kolejek i nie wystawisz na próbę swojej cierpliwości.

Najgorsze godziny w McDonald'- Pyszności
Najgorsze godziny w McDonald'- Pyszności
Źródło zdjęć: © Adobe Stock, Tik Tok

29.08.2023 | aktual.: 26.09.2023 11:36

Mało jest osób, które nigdy nie słyszały o McDonald's. Kultowa sieć fast foodów ma obecnie około 38 tysięcy lokali w ponad 100 krajach na wszystkich kontynentach, oprócz Antarktydy.

W Polsce działa około 510 restauracji, co zdecydowanie sprawia, że marka mocno zaznacza się w przestrzeni publicznej. Złote łuki kuszą kierowców na trasie, wielokrotnie zatrzymują się tam też wycieczki szkolne, a gdy tylko w menu pojawi się Kanapka Drwala, to w restauracjach ustawiają się ogromne kolejki. Chociaż jest to restauracja szybkiej obsługi, to są pewne momenty w ciągu dnia, kiedy lepiej jej unikać. No, chyba że lubisz stać w dużych kolejkach.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Pracownik McDonald's dzieli się wiedzą

Tik Tok szybko stał się jedną z najpopularniejszych aplikacji, w której miejsce dla swojej twórczości znajdzie niemal każdy. Chociaż oczywiście nie brakuje tam mało interesujących, czy nawet szkodliwych treści, to potrafi być niezłą kopalnią wiedzy i miejscem wymiany doświadczeń. Nawet tych gastronomicznych. Były pracownik McDonald's podzielił się w sieci swoim tipem, dzięki któremu ominiesz duże kolejki i unikniesz długiego oczekiwania na swoją kanapkę.

McDonald' s- Pyszności
McDonald' s- Pyszności© Adobe Stock

Dzięki TikTokowi byłego szefa kuchni McDonald's, Mike'a Haracza, wiemy, że 10:30 to najbardziej pracowity czas w restauracji i prawdopodobnie najgorszy czas na odwiedziny. Czemu akurat ta godzina? To moment, kiedy śniadaniowe menu zamienia się w klasyczną ofertę.


Problem polega na tym, że cały sprzęt jest taki sam i często zmienia się menu śniadaniowe na lunchowe. Oznacza to, że we frytownicach nie gotują się już placki ziemniaczane, tylko frytki. Grille mają inny czas i temperaturę... Załoga czasami się zmienia... Zatem wszystkie te zmiany dzieją się, podczas gdy w restauracji robi się coraz bardziej tłoczno

– wyjaśnił szef kuchni Mike w filmie

Ma to swoje plusy

Z jednej strony trzeba się wtedy nastawić na długi czas oczekiwania na zamówienie. Z drugiej jednak może być tak, że przygotowane jedzenie będzie jeszcze świeższe niż zazwyczaj. Jeśli jednak nie jesteś fanem czekania i zależy ci na szybkim lunchu, lepiej wstrzymać się godzinę i poczekać, aż restauracja wróci na właściwe tory.

Źródło artykułu:Pysznosci.pl
poradytik tokmcdonald's
Wybrane dla Ciebie