Chia pudding na Walentynki

Jeśli nie wiesz jaki deser przygotować dla drugiej połówki z okazji Walentynek, trafiłaś w odpowiednie miejsce. Już za chwilę dowiesz się, jak zrobić chia pudding, który smakuje obłędnie!

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu walentynkowego deseru pomógł nam blender marki Philips.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 1/3 szkl. ciemne kakao
  2. 1/3 szkl. nasiona chia
  3. 3 łyżki ekstrakt waniliowy
  4. 400 ml mleczko kokosowe

Dodatki

  1. krojone migdały
  2. świeże maliny
  3. świeża mięta

Sposób przygotowania:

1. W blenderze połącz ze sobą: kakao, nasiona chia, ekstrakt waniliowy i mleczko kokosowe.

Obrazek

2. Przełóż mieszankę do pucharków i wstaw do lodówki minimum na godzinę.

Obrazek

3. Po tym czasie udekoruj deser przy pomocy migdałów, malin i świeżej mięty.

Obrazek

4. I smaczny deser jest już gotowy!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Jak szybko obrać pomarańczę? Ania Starmach ma sprawdzony sposób
Jak szybko obrać pomarańczę? Ania Starmach ma sprawdzony sposób
Tradycyjny śledzik w świątecznej oprawie. Wygląda jak z designerskiej książki kucharskiej
Tradycyjny śledzik w świątecznej oprawie. Wygląda jak z designerskiej książki kucharskiej
Złota proporcja sosu. Trzymaj się tych zasad, a żurawina wyjdzie lepsza niż u bacy
Złota proporcja sosu. Trzymaj się tych zasad, a żurawina wyjdzie lepsza niż u bacy
Zamiast sałatki robię wigilijne szaszłyki. Wyglądają uroczyście i każdy chętnie sięga
Zamiast sałatki robię wigilijne szaszłyki. Wyglądają uroczyście i każdy chętnie sięga
Dorzucam do jajek i smażę. Kotlety są zdrowsze i smaczniejsze
Dorzucam do jajek i smażę. Kotlety są zdrowsze i smaczniejsze
Dodaj do naleśników. Nie będą pękały przy zawijaniu
Dodaj do naleśników. Nie będą pękały przy zawijaniu
Makowiec z lodówki. Przepis na wigilijny hit z domową masą makową
Makowiec z lodówki. Przepis na wigilijny hit z domową masą makową
Zalewam śledzie tym sosem. Tak smaczne, że trudno wytrzymać do kolacji wigilijnej
Zalewam śledzie tym sosem. Tak smaczne, że trudno wytrzymać do kolacji wigilijnej
Prawie wszyscy smażą grzyby w ten sposób. Tylko najlepsze gospodynie wiedzą, że to prosta droga do katastrofy
Prawie wszyscy smażą grzyby w ten sposób. Tylko najlepsze gospodynie wiedzą, że to prosta droga do katastrofy
Na kolację wigilijną robię dorsza. Nie ma ości, a ta panierka chrupie aż miło
Na kolację wigilijną robię dorsza. Nie ma ości, a ta panierka chrupie aż miło
Nie bawię się w dekorowanie pierników. Zanurzam w czekoladowej glazurze i gotowe
Nie bawię się w dekorowanie pierników. Zanurzam w czekoladowej glazurze i gotowe
Nie eksperymentuję ze śledziami. Rok temu moczyłam je w ten sposób i wyszły doskonałe
Nie eksperymentuję ze śledziami. Rok temu moczyłam je w ten sposób i wyszły doskonałe
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟