Ciastka z masła orzechowego z polewą czekoladową to idealny patent na deser dla malucha. Ślinka cieknie od samego patrzenia!
Pyszności
05.08.2021 | aktual.: 05.08.2021 15:35
Składniki:
1/2 szkl. cukier puder
1 szkl. mało orzechowe
1 szt. jajko
1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
1 szczypta sól morska
1/2 tabliczki czekolada gorzka
1/2 szkl. dropsy czekoladowe
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij od połączenia masła orzechowego i cukru pudru.
2. Jako kolejne składniki dodaj: jajko, ekstrakt waniliowy, sól...
3. ... oraz dropsy czekoladowe.
4. Z powstałej mieszanki zrób małe kuleczki. Następnie przy pomocy widelca splaszcz każdy kawałek. Po czym wstaw do piekarnika na 10-15 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).