Cordon bleu cztery sery

Nasz cordon bleu jest wyjątkowy pod każdym względem. Po pierwsze, skrywa w sobie smak aż 4 serów! Po drugie, przygotowaliśmy go w lżejszej formie.

Obrazek
Pyszności

Pyszne danie upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 100 g ser cheddar
  2. 100 g ser mozzarella
  3. 6 łyżek olej roślinny
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1 łyżeczka pieprz
  6. 100 g ser roquefort
  7. 100 g ser ementaler
  8. 9 szt. pierś z kurczaka
  9. 9 łyżeczek musztarda dijon
  10. 9 szt. szynka gotowana plastry
  11. 2 szkl. mąka pszenna do panierki
  12. 5 szt. jajka do panierki
  13. 2 szkl. bułka tarta do panierki

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od ułożenia na sobie 4 rodzajów sera. Następnie wbij 9 szaszłyków i podziel sery na 9 kawałków.

Obrazek

2. Rozbij każdą pierś z kurczaka przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw solą i pieprzem.

Obrazek

3. Nie zapomnij również o musztardzie, szynce i wcześniej przygotowanej mieszance serów.

Obrazek

4. Zwiń mięso w rulon, po czym obtocz każdą roladkę w mące, jajkach i bułce tartej.

Obrazek

5. Następnie piecz w Ovi przez 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
Na Wigilię nie przygotowuję karpia, a zapomnianą polską rybę. Prawie nie ma ości i łusek
Na Wigilię nie przygotowuję karpia, a zapomnianą polską rybę. Prawie nie ma ości i łusek
Podpatrzyłam u cioci z Białegostoku. Co roku wszyscy czekają na ten deser
Podpatrzyłam u cioci z Białegostoku. Co roku wszyscy czekają na ten deser
Ten przepis zajmuje tyle ile gotuje się makaron. Ekspresowy włoski obiad, idealny na leniwe dni
Ten przepis zajmuje tyle ile gotuje się makaron. Ekspresowy włoski obiad, idealny na leniwe dni
Dodaję do wody, w której moczą się śledzie. Stają się delikatniejsze, a ich zapach bardziej neutralny
Dodaję do wody, w której moczą się śledzie. Stają się delikatniejsze, a ich zapach bardziej neutralny
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯