PrzepisDania główneCordon bleu cztery sery

Cordon bleu cztery sery

Cordon bleu cztery sery
Pyszności

18.04.2021 17:00, aktual.: 21.04.2021 15:45

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Nasz cordon bleu jest wyjątkowy pod każdym względem. Po pierwsze, skrywa w sobie smak aż 4 serów! Po drugie, przygotowaliśmy go w lżejszej formie.

Pyszne danie upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 100 g ser cheddar
  2. 100 g ser mozzarella
  3. 6 łyżek olej roślinny
  4. 1 łyżeczka sól
  5. 1 łyżeczka pieprz
  6. 100 g ser roquefort
  7. 100 g ser ementaler
  8. 9 szt. pierś z kurczaka
  9. 9 łyżeczek musztarda dijon
  10. 9 szt. szynka gotowana plastry
  11. 2 szkl. mąka pszenna do panierki
  12. 5 szt. jajka do panierki
  13. 2 szkl. bułka tarta do panierki

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od ułożenia na sobie 4 rodzajów sera. Następnie wbij 9 szaszłyków i podziel sery na 9 kawałków.

Obraz

2. Rozbij każdą pierś z kurczaka przy pomocy tłuczka. Następnie dopraw solą i pieprzem.

Obraz

3. Nie zapomnij również o musztardzie, szynce i wcześniej przygotowanej mieszance serów.

Obraz

4. Zwiń mięso w rulon, po czym obtocz każdą roladkę w mące, jajkach i bułce tartej.

Obraz

5. Następnie piecz w Ovi przez 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz