Daria Testuje patenty na Halloween. Straszne przekąski w kilka minut

Halloween cieszy się coraz większą popularnością. W sklepach znaleźć można różne dekoracje, tematyczne słodkości i elementy do stworzenia kostiumów. Organizowane są też liczne imprezy, które przyciągają zarówno dzieci, jak i dorosłych. Sprawdziliśmy, jak w ekspresowy sposób przygotować dwie słodkie przekąski, które idealnie pasować będą do tego święta.

Daria Testuje przekąski na HalloweenDaria Testuje przekąski na Halloween
Źródło zdjęć: © Pyszności.pl
Ewa MalinowskaDaria Rudny-Dul

Halloween zbliża się wielkimi krokami, więc przygotowania nabierają tempa. Patentów na halloweenowe przekąski jest cała masa słodkich czy słonych, więc zdecydowanie jest w czym wybierać. Jeśli jednak nie masz za dużo czasu na eksperymenty, a chcesz wprawić swoich bliskich w odpowiedni nastrój, sięgnij po dwa proste sposoby na to, by zwykły podwieczorek zamienić w upiornie pyszną ucztę.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Daria Testuje patenty na szybkie przekąski halloweenowe

Szybki patent na halloweenowe przekąski

Czasem nie trzeba spędzać dużo czasu w kuchni, by stworzyć coś ciekawego. Z pomocą przychodzą półprodukty, które dzięki porcji kreatywności zamienią się w halloweenowy deser.

Warto zaopatrzyć się w cukrowe dekoracje tematyczne, jak słodkie oczy czy szczęki. To prosty sposób na zamienienie zwykłych pączków w małe potworki. Metamorfozę przechodzi również kakao. Dzięki maźnięciu po wnętrzu szklanki porcją pianek marsmallow pojawia się duszek. Najlepiej skorzystać tutaj z gotowego kremu w słoiku, ale możesz również rozpuścić pianki w mikrofalówce.

Składniki:

  • pianka marshmallow,
  • 4 łyżeczki kakao,
  • 500 ml mleka, 
  • donuty w posypce cukrowej, 
  • żelki szczęki, 
  • cukrowe oczka.

Sposób przygotowania:

Krok 1. Do donutów przyklej cukrowe oczka i dodaj słodkie żelki szczęki. Najlepiej sprawdzą się tutaj pączki z cukrową posypką. Możesz upiec je samodzielnie lub kupić w sklepie, by zaoszczędzić czas. Oczka najlepiej przyklejać na piankę, mocno wcisnąć w ciasto lub użyć odrobiny lukru jako kleju.

Strasznie słodkie donuty
Strasznie słodkie donuty © Pyszności

Krok 2. Do słodkiej przekąski przyda się również tematyczny napój. Na brzeg szklanki nałóż piankę marshmallow, formując kształt duszka. Na zewnętrznej części naczynia namaluj oczy oraz uśmiech. Wypełnij szklankę mlekiem wymieszanym z kakao.

Prosta dekoracja na Halloween
Prosta dekoracja na Halloween © Licencjodawca

Przygotowanie takiego słodkiego podwieczorku jest naprawdę proste i szybkie. Warto zaangażować do tego najmłodszych - to frajda dla całej rodziny. Smacznego Halloween!

Patent na Halloween
Patent na Halloween © Pyszności

Wybrane dla Ciebie

W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie