Domowa szynka z indyka

Tym razem przychodzimy do Was z przepisem, dzięki któremu przygotujecie szynkę w zaciszu własnego domu. I to wszystko w wersji fit ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1 szt. pierś z indyka
  2. 1 łyżka dżem śliwkowy
  3. 1 łyżka sos sojowy
  4. 1 łyżka ocet balsamiczy
  5. 1/2 łyżeczki sól morska
  6. 2 łyżki miód
  7. 1 szt. ząbek czosnku
  8. 1/2 łyżeczki oregano suszone
  9. 1/2 łyżeczki bazylia suszona
  10. rękaw wędliniarski

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz w misce miód, sos sojowy oraz ocet balsamiczny.

Obrazek

2. Następnie dodaj: dżem śliwkowy, czosnek, oregano oraz bazylię. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. Umieść pierś z indyka w rękawie wędliniarskim.

Obrazek

4. Następnie obtocz mięso w marynacie i przykryj całość folią spożywczą. Po czym wstaw do lodówki na 24 godziny.

Obrazek

5. Zamarynowane mięso przełóż do formy do pieczenia na 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku