Dyniowe gofry

Obiad wcale nie musi być na słono, o czym za chwilę się przekonasz. Dyniowe gofry sprawdzą się w tej nowej roli idealnie!

ObrazekGofry na talerzu - Pyszności
Pyszności

Mieszankę na gofry przygotowaliśmy w blenderze próżniowym marki Philips.

Składniki:

Ciasto na gofry

  1. 1/2 szkl. olej kokosowy
  2. 1/2 szkl. cukier
  3. 500 g puree z dyni
  4. 2 szt. jajka
  5. 1/2 szkl. mleko
  6. 2 szkl. mąka
  7. 1 łyżka proszek do pieczenia
  8. 1/4 szkl. miód

Dodatki

  1. borówki
  2. cukier puder

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj ciasto na gofry w blenderze próżniowym. W tym celu umieść w urządzeniu: mleko, cukier, olej kokosowy, jajka i miód.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj puree z dyni, mąkę i proszek do pieczenia.

Obrazek

3. Połącz wszystkie składniki, aby uzyskać aksamitną mieszankę.

Obrazek

4. Teraz przelej je do gofrownicy i piecz przez kilka minut.

Obrazek

5. Gotowe gofry udekoruj przy pomocy cukru pudru i borówek.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Najgorszy błąd przy smażeniu grzybów. Przez to tracą smak i stają się glutowate
Najgorszy błąd przy smażeniu grzybów. Przez to tracą smak i stają się glutowate
Biszkopt bez proszku do pieczenia. Wychodzi lekki i puszysty jak obłoczek
Biszkopt bez proszku do pieczenia. Wychodzi lekki i puszysty jak obłoczek
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Babciny przepis na "kapustę drewnianą". To proste, tanie i smaczne danie z ziemniaków
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Sypię do ciasta zamiast mąki. Wychodzi pulchne, wilgotne i aromatyczne
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Nie popełniaj tego błędu. Sprawdź, gdzie wyrzucać fusy po kawie
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury
Rosół robię na takim mięsie i podaję z ziemniakami. Jest bardziej treściwy niż z kury
Ten dodatek do obiadu był hitem w PRL. Jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy
Ten dodatek do obiadu był hitem w PRL. Jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy
Jajecznica po bałkańsku jest puszysta i aromatyczna. Po prostu palce lizać!
Jajecznica po bałkańsku jest puszysta i aromatyczna. Po prostu palce lizać!
Zjadł śniadanie w tatrzańskim schronisku. Opowiedział nam, czy było warto
Zjadł śniadanie w tatrzańskim schronisku. Opowiedział nam, czy było warto
Dzisiaj trudno ją dostać w sklepach. Dlatego zakasałam rękawy i zrobiłam sama
Dzisiaj trudno ją dostać w sklepach. Dlatego zakasałam rękawy i zrobiłam sama
Ryba nie rozpadnie się podczas smażenia. Tylko pamiętaj o kilku rzeczach
Ryba nie rozpadnie się podczas smażenia. Tylko pamiętaj o kilku rzeczach
Takie naleśniki zastępują racuchy. Pulchne i sycące jak żadne inne
Takie naleśniki zastępują racuchy. Pulchne i sycące jak żadne inne