Edyta Pazura pokazała, jak robi witaminowe shoty. Idealne na jesień

Edyta Pazura to miłośniczka zdrowego stylu życia. Ostatnio żona Cezarego podzieliła się z fanami przepisem na witaminowe shoty, idealne na jesień.

Edyta Pazura - TikTokEdyta Pazura - TikTok
Źródło zdjęć: © tiktok
Marcin Michałowski

Jeśli czujesz, że nadchodzące jesienne dni zaczynają wpływać na Twoje samopoczucie i energię, to przepis Edyty Pazury może okazać się Twoim sprzymierzeńcem. Witaminowe szoty, pełne zdrowych składników, mogą dostarczyć organizmowi niezbędnych witamin i energii.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Kurczak w kremowym sosie cytrynowym to idealny przepis dla zabieganych. Na sam widok cieknie ślinka

Edyta Pazura poleca witaminowe shoty - przepis

Te witaminowe shoty to prawdziwy energetyczny zastrzyk, który pomoże Ci podtrzymać witalność przez całą jesień. Zawarte w nich składniki, takie jak imbir, cytryna czy zielone warzywa, dostarczą organizmowi nie tylko witamin, ale także dodadzą mu niezbędnej energii. Dlatego warto mieć je zawsze pod ręką, zwłaszcza w deszczowe i pochmurne dni.

Składniki:

  • Zielone jabłko,
  • Korzeń imbiru,
  • Seler naciowy,
  • Cytryna (usuń pestki),
  • Ogórek,
  • Pęczek zielonej pietruszki,
  • 100 g szpinaku,
  • Połowa ananasa,
  • Dwie szklanki wody.

Przygotowanie: krok po kroku

  1. Rozpocznij od dokładnego umycia wszystkich warzyw i owoców, najlepiej za pomocą specjalnego płynu do mycia owoców i warzyw, aby pozbyć się wszelkich zanieczyszczeń.
  2. Następnie, przygotuj składniki do miksowania. Obierz korzeń imbiru i pokrój go na mniejsze kawałki. Usuń pestki z cytryny, pozostawiając soczysty miąższ. Pokrój ogórek na mniejsze części. Przygotuj pęczek zielonej pietruszki, a także oczyść ananasa i szpinak.
  3. Wszystkie przygotowane składniki umieść w blenderze.
  4. Dodaj również pokrojone na mniejsze kawałki zielone jabłko i seler naciowy.
  5. Teraz wlej dwie szklanki wody do blendera z pozostałymi składnikami.
  6. Włącz blender na najwyższe obroty i miksuj składniki, aż uzyskasz gładką konsystencję.
  7. Przecedź uzyskaną miksturę przez gęstą gazę lub drobne sito, aby pozbyć się ewentualnych resztek skórki lub pestek.
  8. Teraz możesz przelać przygotowane witaminowe shoty do buteleczek.
  9. Warto przechowywać je w lodówce, aby zachować świeżość i smak.
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"