Faszerowany chlebek z OVI

Faszerowany chlebek z OVI i nie potrzebujesz nic więcej, aby przygotować genialny obiad dla całej rodziny. Szybki, smaczny, a przede wszystkim sprawdzony przepis już czeka!

Obrazek
Pyszności

Nasz chlebek zapiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Farsz

  1. 500 g mielone mięso z indyka
  2. 1 szt. cebula
  3. 50 g suszone pomidory w oleju
  4. 1/2 szkl. bazylia posiekana
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 1/3 szt. płatki owsiane mielone
  7. 1 łyżka słodka papryka
  8. 1,5 łyżeczki sól

Pozostałe składniki

  1. 1 szt. chleb
  2. 200 g mozzarella

Sposób przygotowania:

1. Na początek przygotuj farsz. W tym celu połącz: mięso mielone z indyka, suszone pomidory w oleju, bazylię, cebulę, płatki owsiane, słodką paprykę, czosnek i sól.

Obrazek

2. Podziel bochenek na dwie części. Z obu warstw usuń środek. W dolnej części, w powstałym wgłębieniu umieść mięso, po czym dodaj mozzarellę. Przykryj kolejną porcją mięsa i umieść na wierzchu drugą część chleba.

Obrazek

3. Owiń folią aluminiową i zapiekaj w Ovi przez 45 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇