Grillowane roladki z kurczaka

Grillowane roladki z kurczaka stały się główną bazą pysznej uczty grillowej. Dodaliśmy do niej kolorowe warzywa i chrupiące podpłomyki, aby każdy znalazł coś dla siebie. Ślinka cieknie od samego patrzenia 😍

Obrazek
Pyszności

Wszystkie dania przygotowaliśmy na grillu marki Campingaz.

Przepis na podpłomyki czeka tutaj.

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 2 szt. filety z kurczaka
  2. 2 łyżki czerwone pesto
  3. 4 szt. szynka długo dojrzewająca plastry
  4. 1/2 szkl. świeże liście bazylii

Dodatki

  1. papryka czerwona/żółta
  2. szparagi
  3. czerwona cebula
  4. podpłomyki

Marynata

  1. 1/3 szkl. oliwa z oliwek
  2. 1 łyżeczka słodka papryka
  3. 1 łyżeczka suszony czosnek
  4. 1 łyżeczka oregano
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki biały pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: oliwę z oliwek, sól, biały pieprz, słodką paprykę, suszony czosnek i oregano. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Natnij piersi z kurczaka i rozbij je przy pomocy tłuczka. Następnie rozprowadź na nich marynatę i wstaw do lodówki na 60 minut.

Obrazek

3. Po godzinie ułóż piersi z kurczaka na folii spożywczej (część bez marynaty ma być na wierzchu). Na mięsie rozprowadź czerwone pesto. Dodaj liście bazylii i szynkę.

Obrazek

4. Zawiń w rulon i przy pomocy sznurka wędliniarskiego zrób na mięsnej roladzie kilka supełków. Teraz podziel całość na kawałki o grubości 2 cm.

Obrazek

5. Smaż mięso na grillu ok. 5 minut na każdej stronie. W międzyczasie przygotuj na grillu również warzywa i podpłomyki.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Dodaj do gotowania grzybów. Wciągnie z nich całą gorycz
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Do barszczu na Wigilię podałam te krokiety. Całkiem nowy farsz sprawił, że nawet dzieci zjadły po 2
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Konkurencja dla karpia i ryby po grecku. Rybny wellington u mnie już 3. rok z rzędu
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Kompot z suszu? Nie, dziękuję! Podaję ten napój i wszyscy pytają o przepis
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Świąteczny schab piekę w takiej temperaturze. Za każdym razem wychodzi idealnie miękki i nieprzesuszony
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Bez tej potrawy nie ma Wigilii. Niemal każda śląska rodzina przygotowuje aż 10 litrów
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟