Grillowane roladki z kurczaka

Grillowane roladki z kurczaka stały się główną bazą pysznej uczty grillowej. Dodaliśmy do niej kolorowe warzywa i chrupiące podpłomyki, aby każdy znalazł coś dla siebie. Ślinka cieknie od samego patrzenia 😍

Obrazek
Pyszności

Wszystkie dania przygotowaliśmy na grillu marki Campingaz.

Przepis na podpłomyki czeka tutaj.

Składniki:

Pozostałe składniki

  1. 2 szt. filety z kurczaka
  2. 2 łyżki czerwone pesto
  3. 4 szt. szynka długo dojrzewająca plastry
  4. 1/2 szkl. świeże liście bazylii

Dodatki

  1. papryka czerwona/żółta
  2. szparagi
  3. czerwona cebula
  4. podpłomyki

Marynata

  1. 1/3 szkl. oliwa z oliwek
  2. 1 łyżeczka słodka papryka
  3. 1 łyżeczka suszony czosnek
  4. 1 łyżeczka oregano
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki biały pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania marynaty. W tym celu połącz: oliwę z oliwek, sól, biały pieprz, słodką paprykę, suszony czosnek i oregano. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Natnij piersi z kurczaka i rozbij je przy pomocy tłuczka. Następnie rozprowadź na nich marynatę i wstaw do lodówki na 60 minut.

Obrazek

3. Po godzinie ułóż piersi z kurczaka na folii spożywczej (część bez marynaty ma być na wierzchu). Na mięsie rozprowadź czerwone pesto. Dodaj liście bazylii i szynkę.

Obrazek

4. Zawiń w rulon i przy pomocy sznurka wędliniarskiego zrób na mięsnej roladzie kilka supełków. Teraz podziel całość na kawałki o grubości 2 cm.

Obrazek

5. Smaż mięso na grillu ok. 5 minut na każdej stronie. W międzyczasie przygotuj na grillu również warzywa i podpłomyki.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej