PrzepisJajka faszerowane na 3 sposoby

Jajka faszerowane na 3 sposoby

Jajka faszerowane - Pyszności; Foto Canva.com
Jajka faszerowane - Pyszności; Foto Canva.com
Pyszności

08.04.2020 17:00, aktual.: 07.09.2020 18:16

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Jajka faszerowane bardzo często wykorzystywane są jako ciekawa przekąska na zimno. Oczywiście nie może zabraknąć ich również na wielkanocnym stole, dlatego też przygotowaliśmy 3 ciekawe propozycje.

W przygotowaniu 3 past pomógł nam robot kuchenny marki Philips

Składniki:

Farsz z pieczarek

  1. 2 łyżki masło
  2. 200 g pieczarki
  3. 5 szt. jajka ugotowane na twardo
  4. 60 g ser żółty starty
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 1/3 łyżeczki pieprz

Farsz z zielonego groszku

  1. 5 szt. jajka ugotowane na twardo
  2. 70 g świeży szpinak
  3. 150 g zielony groszek ugotowany
  4. 3 łyżki majonez
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz

Farsz z łososia

  1. 1 ząbek czosnek
  2. 1/2 łyżeczki sól
  3. 1/3 łyżeczki pieprz
  4. 5 szt. jajka ugotowane na twardo
  5. 250 g serek śmietankowy
  6. 150 g łosoś wędzony
  7. 2 łyżki pasta z suszonych pomidorów

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować zielony farsz, połącz w robocie kuchennym: ugotowane na twardo żółtka, świeży szpinak, zielony groszek, majonez, sól i pieprz.

Obraz

2. Czas na kombinację z pieczarkami. Tym razem zmiksuj starte na tarce i podsmażone na patelni pieczarki, żółty ser, żółtka ugotowane na twardo, sól oraz pieprz.

Obraz

3. I na koniec mieszanka z łososiem. Tym razem w robocie kuchennym wymieszaj: łososia, serek śmietankowy, pastę z suszonych pomidorów, czosnek, sól i pieprz.

Obraz

4. Każdy farsz umieść w rękawie cukierniczym. Następnie nafaszeruj białka, które zostały.

Obraz

5. I to wszystko! Pyszna i oryginalna przekąska na wielkanocny stół jest już gotowa.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także