PrzepisJajka faszerowane na 3 sposoby
Jajka faszerowane na 3 sposoby
Pyszności
08.04.2020 17:00, aktual.: 07.09.2020 18:16
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Jajka faszerowane bardzo często wykorzystywane są jako ciekawa przekąska na zimno. Oczywiście nie może zabraknąć ich również na wielkanocnym stole, dlatego też przygotowaliśmy 3 ciekawe propozycje.
W przygotowaniu 3 past pomógł nam robot kuchenny marki Philips
Składniki:
Farsz z pieczarek
- 2 łyżki masło
- 200 g pieczarki
- 5 szt. jajka ugotowane na twardo
- 60 g ser żółty starty
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
Farsz z zielonego groszku
- 5 szt. jajka ugotowane na twardo
- 70 g świeży szpinak
- 150 g zielony groszek ugotowany
- 3 łyżki majonez
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Farsz z łososia
- 1 ząbek czosnek
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
- 5 szt. jajka ugotowane na twardo
- 250 g serek śmietankowy
- 150 g łosoś wędzony
- 2 łyżki pasta z suszonych pomidorów
Sposób przygotowania: