Jajka faszerowane na 3 sposoby

Jajka faszerowane bardzo często wykorzystywane są jako ciekawa przekąska na zimno. Oczywiście nie może zabraknąć ich również na wielkanocnym stole, dlatego też przygotowaliśmy 3 ciekawe propozycje.

ObrazekJajka faszerowane - Pyszności; Foto Canva.com
Pyszności

W przygotowaniu 3 past pomógł nam robot kuchenny marki Philips

Składniki:

Farsz z pieczarek

  1. 2 łyżki masło
  2. 200 g pieczarki
  3. 5 szt. jajka ugotowane na twardo
  4. 60 g ser żółty starty
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 1/3 łyżeczki pieprz

Farsz z zielonego groszku

  1. 5 szt. jajka ugotowane na twardo
  2. 70 g świeży szpinak
  3. 150 g zielony groszek ugotowany
  4. 3 łyżki majonez
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz

Farsz z łososia

  1. 1 ząbek czosnek
  2. 1/2 łyżeczki sól
  3. 1/3 łyżeczki pieprz
  4. 5 szt. jajka ugotowane na twardo
  5. 250 g serek śmietankowy
  6. 150 g łosoś wędzony
  7. 2 łyżki pasta z suszonych pomidorów

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować zielony farsz, połącz w robocie kuchennym: ugotowane na twardo żółtka, świeży szpinak, zielony groszek, majonez, sól i pieprz.

Obrazek

2. Czas na kombinację z pieczarkami. Tym razem zmiksuj starte na tarce i podsmażone na patelni pieczarki, żółty ser, żółtka ugotowane na twardo, sól oraz pieprz.

Obrazek

3. I na koniec mieszanka z łososiem. Tym razem w robocie kuchennym wymieszaj: łososia, serek śmietankowy, pastę z suszonych pomidorów, czosnek, sól i pieprz.

Obrazek

4. Każdy farsz umieść w rękawie cukierniczym. Następnie nafaszeruj białka, które zostały.

Obrazek

5. I to wszystko! Pyszna i oryginalna przekąska na wielkanocny stół jest już gotowa.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaj 3 łyżki do ciasta. Naleśniki do krokietów nie będą się rozrywać
Dodaj 3 łyżki do ciasta. Naleśniki do krokietów nie będą się rozrywać
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Wielozadaniowiec do zupy i marynat. Zrób go od zera jak Ewa Wachowicz
Wielozadaniowiec do zupy i marynat. Zrób go od zera jak Ewa Wachowicz
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇