Jesienne wieżyczki

Mamy jesień za oknem, dlatego też przychodzimy z propozycją specjalnie na taką okazję ? Pyszne jesienne wieżyczki to prawdziwy strzał w 10!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Farsz z buraka

  1. 2 szt. małe buraki czerwone
  2. 1 łyżeczka kmin rzymski
  3. 3 łyżki posiekana natka pietruszki
  4. 2 łyżki oliwa z oliwek
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz

Farsz z dyni

  1. 2 szt. dynia piżmowa
  2. 1 łyżeczka rozmaryn
  3. 1 łyżeczka płatki chili
  4. 2 łyżki olej kokosowy
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz

Farsz mięsny

  1. 400 g mięso mielone z kurczaka
  2. 5-6 szt. suszone pomidory w oleju
  3. 1 łyżeczka zioła prowansalskie
  4. 1/2 łyżeczki chili

Sposób przygotowania:

1. Podziel dynię piżmową na kilka kawałków. Następnie wydrąż ich środek.

Obrazek

2. W misce przygotuj pierwszą mieszankę - mielonego kurczaka, suszone pomidory, zioła prowansalskie i chili.

Obrazek

3. Czas na mieszankę z dynią piżmową. Dodaj do niej rozmaryn, płatki chili, olej kokosowy, sól oraz pieprz.

Obrazek

4. I na koniec połączenie z czerwonymi burakami. Połącz je z kminem rzymskim, posiekaną natką pietruszki, oliwą z oliwek, solą i pieprzem.

Obrazek

5. Ułóż wcześniej wydrążone kawałki dyni w formie do pieczenia. Następnie nafaszeruj je przygotowanymi mieszankami. Wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej