PrzepisFitJesienne wieżyczki

Jesienne wieżyczki

Mamy jesień za oknem, dlatego też przychodzimy z propozycją specjalnie na taką okazję ? Pyszne jesienne wieżyczki to prawdziwy strzał w 10!

Jesienne wieżyczki
Pyszności

27.10.2018 | aktual.: 29.10.2018 08:10

Składniki:

Farsz z buraka

  1. 2 szt. małe buraki czerwone
  2. 1 łyżeczka kmin rzymski
  3. 3 łyżki posiekana natka pietruszki
  4. 2 łyżki oliwa z oliwek
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz

Farsz z dyni

  1. 2 szt. dynia piżmowa
  2. 1 łyżeczka rozmaryn
  3. 1 łyżeczka płatki chili
  4. 2 łyżki olej kokosowy
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz

Farsz mięsny

  1. 400 g mięso mielone z kurczaka
  2. 5-6 szt. suszone pomidory w oleju
  3. 1 łyżeczka zioła prowansalskie
  4. 1/2 łyżeczki chili

Sposób przygotowania:

1. Podziel dynię piżmową na kilka kawałków. Następnie wydrąż ich środek.

Obraz

2. W misce przygotuj pierwszą mieszankę - mielonego kurczaka, suszone pomidory, zioła prowansalskie i chili.

Obraz

3. Czas na mieszankę z dynią piżmową. Dodaj do niej rozmaryn, płatki chili, olej kokosowy, sól oraz pieprz.

Obraz

4. I na koniec połączenie z czerwonymi burakami. Połącz je z kminem rzymskim, posiekaną natką pietruszki, oliwą z oliwek, solą i pieprzem.

Obraz

5. Ułóż wcześniej wydrążone kawałki dyni w formie do pieczenia. Następnie nafaszeruj je przygotowanymi mieszankami. Wstaw do piekarnika na 45 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obraz

6. Smacznego!

Obraz

Wybrane dla Ciebie