Co powiesz na nowy rodzaj przekąski - kanapka z rybą i to nie byle jaką ? Bo w białym wydaniu! Tego przepisu nie możesz przegapić ?
Pyszności
29.05.2019 | aktual.: 30.05.2019 08:10
Składniki:
4 szt. szynka szwarcwaldzka plastry
300 g filet z białej ryby
1/2 łyżeczki pieprz cytrynowy
1 szt. chleb pełnoziarnisty
50 g czerwone pesto
150 g guacamole
2 szt. ogórek kiszony
50 g mix sałat
Sposób przygotowania:
1. Ułóż plaster szynki w poziomie, a drugi w pionie. Na środku umieść kawałek ryby i dopraw ją przy pomocy pieprzu cytrynowego. Następnie zwiń i wstaw do piekarnika na 15 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
2. Podziel chleb pełnoziarnisty na mniejsze kawałki. Na 4 kanapkach rozprowadź czerwone pesto. Pozostałe zostaw solo. Wstaw do piekarnika na 10 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).
3. Na podpieczonym chlebie z pesto ułóż liść sałaty. Następnie dodaj kolejną kanapkę chleba pełnoziarnistego (solo) i guacamole...
4. ...podpieczoną rybę, dwa plastry ogórka oraz kolejną kanapkę z czerwonym pesto.