Kaszotto z zielonymi dodatkami

Oto pomysł na pyszne kaszotto, które wzbogaciliśmy o zielone dodatki. Tym samym uzyskaliśmy idealną kombinację, której nie można odmówić.

Obrazek
Pyszności
SKOMENTUJ

Składniki:

  1. 4 łyżki oliwa z oliwek
  2. 1 szt. cebula
  3. 2 szt. ząbki czosnku
  4. 200 g kasza jęczmienna pęczak
  5. 100 ml białe wino
  6. 1/2 szt. kapusta młoda
  7. 500 ml bulion warzywny
  8. 150 g szparagi zielone
  9. 100 g groszek cukrowy
  10. 40 g parmezan do posypania

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą cebulę, czosnek i kaszę jęczmienną.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj: białe wino, kapustę młodą oraz pierwszą część bulionu warzywnego.

Obrazek

3. Nie zapomnij również o zielonych dodatkach: szparagach i cukrowym groszku. Gotuj całość przez 15-20 minut, dolewając resztę bulion co 5 minut.

Obrazek

4. Gotowe danie możesz podawać z parmezanem. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Nie wlewam oleju do kapusty kiszonej. Babcia poradziła mi inny dodatek i jest smaczniejsza
Nie wlewam oleju do kapusty kiszonej. Babcia poradziła mi inny dodatek i jest smaczniejsza
To dar od Matki Ziemi. Uczestniczyłam w ceremonii picia kakao
To dar od Matki Ziemi. Uczestniczyłam w ceremonii picia kakao
Sprawdzili skład wędliny z Lidla. Nawet nie wkładaj jej do koszyka
Sprawdzili skład wędliny z Lidla. Nawet nie wkładaj jej do koszyka
Mizeria po szwedzku bije na głowę klasyczny przepis. Idealna do kotletów i mięs z grilla
Mizeria po szwedzku bije na głowę klasyczny przepis. Idealna do kotletów i mięs z grilla
Boczek marynuję i wrzucam na grilla. Wychodzi tak smaczny, że o kiełbasę nikt nie pyta
Boczek marynuję i wrzucam na grilla. Wychodzi tak smaczny, że o kiełbasę nikt nie pyta
Dodaj do masy, a placki ziemniaczane nie będą wpijały tłuszczu. To sposób dobrych gospodyń
Dodaj do masy, a placki ziemniaczane nie będą wpijały tłuszczu. To sposób dobrych gospodyń
Nie grilluję karkówki, lecz piekę w piekarniku. Wychodzi bardzo soczysta i krucha
Nie grilluję karkówki, lecz piekę w piekarniku. Wychodzi bardzo soczysta i krucha
To mój ulubiony przepis na colesława. Jest delikatny i bardzo kremowy
To mój ulubiony przepis na colesława. Jest delikatny i bardzo kremowy
Wielu Polaków wyrzuca. Tak co roku marnują okazję na poprawę pracy jelit
Wielu Polaków wyrzuca. Tak co roku marnują okazję na poprawę pracy jelit
Dziwne, ale pożywne. Podaj do kawy zdrowe ciasteczka ze starej mąki
Dziwne, ale pożywne. Podaj do kawy zdrowe ciasteczka ze starej mąki
Szwagierka zrobiła na deser. Krem od Rozkosznego przebił wszystko inne
Szwagierka zrobiła na deser. Krem od Rozkosznego przebił wszystko inne
Babcia robi na niedzielę zamiast rosołu. Po takiej zupie nie pyta się o drugie danie
Babcia robi na niedzielę zamiast rosołu. Po takiej zupie nie pyta się o drugie danie