Kaszotto z zielonymi dodatkami

Oto pomysł na pyszne kaszotto, które wzbogaciliśmy o zielone dodatki. Tym samym uzyskaliśmy idealną kombinację, której nie można odmówić.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 4 łyżki oliwa z oliwek
  2. 1 szt. cebula
  3. 2 szt. ząbki czosnku
  4. 200 g kasza jęczmienna pęczak
  5. 100 ml białe wino
  6. 1/2 szt. kapusta młoda
  7. 500 ml bulion warzywny
  8. 150 g szparagi zielone
  9. 100 g groszek cukrowy
  10. 40 g parmezan do posypania

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą cebulę, czosnek i kaszę jęczmienną.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj: białe wino, kapustę młodą oraz pierwszą część bulionu warzywnego.

Obrazek

3. Nie zapomnij również o zielonych dodatkach: szparagach i cukrowym groszku. Gotuj całość przez 15-20 minut, dolewając resztę bulion co 5 minut.

Obrazek

4. Gotowe danie możesz podawać z parmezanem. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
Jajecznicę robię po włosku i wychodzi kremowa. Trzymam się proporcji - jedna łyżka na jedno jajko
Jajecznicę robię po włosku i wychodzi kremowa. Trzymam się proporcji - jedna łyżka na jedno jajko
Natrzyj rybę i odstaw. Rozmrozi się znacznie szybciej
Natrzyj rybę i odstaw. Rozmrozi się znacznie szybciej
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯