PrzepisFitKaszotto z zielonymi dodatkami

Kaszotto z zielonymi dodatkami

Kaszotto z zielonymi dodatkami
Pyszności

04.06.2019 12:00, aktual.: 04.06.2019 13:18

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Oto pomysł na pyszne kaszotto, które wzbogaciliśmy o zielone dodatki. Tym samym uzyskaliśmy idealną kombinację, której nie można odmówić.

Składniki:

  1. 4 łyżki oliwa z oliwek
  2. 1 szt. cebula
  3. 2 szt. ząbki czosnku
  4. 200 g kasza jęczmienna pęczak
  5. 100 ml białe wino
  6. 1/2 szt. kapusta młoda
  7. 500 ml bulion warzywny
  8. 150 g szparagi zielone
  9. 100 g groszek cukrowy
  10. 40 g parmezan do posypania

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą cebulę, czosnek i kaszę jęczmienną.

Obraz

2. Jako kolejne składniki dodaj: białe wino, kapustę młodą oraz pierwszą część bulionu warzywnego.

Obraz

3. Nie zapomnij również o zielonych dodatkach: szparagach i cukrowym groszku. Gotuj całość przez 15-20 minut, dolewając resztę bulion co 5 minut.

Obraz

4. Gotowe danie możesz podawać z parmezanem. Smacznego!

Obraz