Keczup od Maryli Rodowicz. Raz taki zrobisz i już nie kupisz w sklepie

Jaki jest najpopularniejszy dodatek do kanapek, parówek czy dań z grilla? Oczywiście keczup! To kultowy produkt, którego różnorodność potrafi przyprawić o zawrót głowy. Poznaj przepis na domowy keczup Maryli Rodowicz. Już nigdy więcej nie kupisz go w sklepie.

ObrazekKeczup Maryli Rodowicz - Pyszności; Foto Canva.com i screen z https://www.tiktok.com/@marylarodowicz/
Karol Wiak

Dlaczego warto przygotować keczup Maryli Rodowicz?

Nie od dziś wiadomo, że to, co domowe, wydaje się najlepsze. Kontrolujesz skład, wybierasz te najlepsze składniki i przede wszystkim — wiesz, co jesz. Planując przygotowanie kultowego dodatku do dań, czyli keczupu, możesz być pewny tego, że w tym wydaniu będzie naprawdę znakomity. Keczup Maryli Rodowicz nie ma konserwantów ani żadnych ulepszaczy smaku. I co najważniejsze — smakuje obłędnie.

Obrazek
Domowy ketchup - Pyszności; Foto Canva.com

Niezwykle ważne jest również to, że przygotowanie takiego keczupu jest stosunkowo proste. Będzie ci tu potrzebnych zaledwie kilka składników, z których wyczarujesz kulinarne arcydzieło. Znajdziesz je w każdym sklepie. Możesz być również pewny tego, że będzie pysznie!

Jak zrobić keczup Maryli Rodowicz?

Kanał kulinarny popularnej polskiej piosenkarki zyskuje na popularności. Szczególnie że prezentowane przez Marylę Rodowicz przepisy, są naprawdę wyjątkowe. I taka właśnie jest receptura na ten domowy keczup. Sprawdzi się jako dodatek do wielu popularnych dań.

Składniki:

  • puszka pomidorów krojonych
  • 3 pomidory
  • 2 cebulki szalotki
  • większa papryczka chilli
  • 6 ząbków czosnku
  • łyżka octu jabłkowego
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Keczup Maryli Rodowicz to naprawdę smaczny pomidorowy dodatek do kanapek, zapiekanek, czy parówek. Przygotowanie tego przysmaku rozpocznij od pokrojenia szalotki w piórka, pozbawiając jej łupin. Zeszklij ją na dobrze rozgrzanej oliwie i pod koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. W następnej kolejności wrzuć pokrojone w kostkę świeże pomidory i pomidory z puszki, a także oczyszczoną papryczkę chilli.

Następny krok to dodanie octu jabłkowego. Duś wszystko przez około 90 minut. Pod sam koniec, dopraw solą i pieprzem. Przełóż keczup do czystego słoiczka, zamknij na ciepło. Pamiętaj, że możesz go przechowywać do miesiąca w lodówce. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do zapiekanek, na kanapki i nie tylko. Smacznego!

Tak przygotowany keczup sprawdzi się idealnie do obłędnie pysznych zapiekanek. Zobacz przepis na naszym kanale YouTube:

Wybrane dla Ciebie
Dodaj do purée. Ziemniaki będą miały pełniejszy smak i każdy będzie zachwalał
Dodaj do purée. Ziemniaki będą miały pełniejszy smak i każdy będzie zachwalał
W Polsce jest mało znana, a szkoda. To źródło witamin
W Polsce jest mało znana, a szkoda. To źródło witamin
To najlepsze grzyby do uszek. Farsz jest aromatyczny i pełen smaku
To najlepsze grzyby do uszek. Farsz jest aromatyczny i pełen smaku
Zobaczyłam na jarmarku w Gdańsku. Nigdy nie słyszałam o tym mięsie
Zobaczyłam na jarmarku w Gdańsku. Nigdy nie słyszałam o tym mięsie
Jadłam na Węgrzech. Teraz często przygotowuje w chłodne dni
Jadłam na Węgrzech. Teraz często przygotowuje w chłodne dni
Local-SoMe’25 we Wrocławiu, czyli jak socialowo mówić o turystyce nie tylko kulinarnej
Local-SoMe’25 we Wrocławiu, czyli jak socialowo mówić o turystyce nie tylko kulinarnej
Pierwszy raz widziałam na jarmarku. Ludzie rzucali się jak dzik na szyszki
Pierwszy raz widziałam na jarmarku. Ludzie rzucali się jak dzik na szyszki
Zapomnij o zakwasie. Taki barszcz jest bardziej esencjonalny i ma przepiękny kolor
Zapomnij o zakwasie. Taki barszcz jest bardziej esencjonalny i ma przepiękny kolor
Najlepszy czas moczenia grzybów. Miękną, są delikatne, ale nie tracą ani odrobiny smaku
Najlepszy czas moczenia grzybów. Miękną, są delikatne, ale nie tracą ani odrobiny smaku
Królowie i szlachta zajadali się tą wyborną rybą. Dziś zapomniana a idealna na święta, bo nie ma ości i jest zdrowa
Królowie i szlachta zajadali się tą wyborną rybą. Dziś zapomniana a idealna na święta, bo nie ma ości i jest zdrowa
Taki makaron jest najsmaczniejszy. Trzeba go tylko odpowiednio ugotować
Taki makaron jest najsmaczniejszy. Trzeba go tylko odpowiednio ugotować
Odwiedziłam jarmark w Krakowie. Te dania zdziwiły mnie bardziej niż ceny
Odwiedziłam jarmark w Krakowie. Te dania zdziwiły mnie bardziej niż ceny
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟