PrzepisKeczup od Maryli Rodowicz. Raz taki zrobisz i już nie kupisz w sklepie

Keczup od Maryli Rodowicz. Raz taki zrobisz i już nie kupisz w sklepie

Jaki jest najpopularniejszy dodatek do kanapek, parówek czy dań z grilla? Oczywiście keczup! To kultowy produkt, którego różnorodność potrafi przyprawić o zawrót głowy. Poznaj przepis na domowy keczup Maryli Rodowicz. Już nigdy więcej nie kupisz go w sklepie.

Keczup Maryli Rodowicz - Pyszności; Foto Canva.com i screen z https://www.tiktok.com/@marylarodowicz/
Keczup Maryli Rodowicz - Pyszności; Foto Canva.com i screen z https://www.tiktok.com/@marylarodowicz/

Dlaczego warto przygotować keczup Maryli Rodowicz?

Nie od dziś wiadomo, że to, co domowe, wydaje się najlepsze. Kontrolujesz skład, wybierasz te najlepsze składniki i przede wszystkim — wiesz, co jesz. Planując przygotowanie kultowego dodatku do dań, czyli keczupu, możesz być pewny tego, że w tym wydaniu będzie naprawdę znakomity. Keczup Maryli Rodowicz nie ma konserwantów ani żadnych ulepszaczy smaku. I co najważniejsze — smakuje obłędnie.

Domowy ketchup - Pyszności; Foto Canva.com
Domowy ketchup - Pyszności; Foto Canva.com

Niezwykle ważne jest również to, że przygotowanie takiego keczupu jest stosunkowo proste. Będzie ci tu potrzebnych zaledwie kilka składników, z których wyczarujesz kulinarne arcydzieło. Znajdziesz je w każdym sklepie. Możesz być również pewny tego, że będzie pysznie!

Jak zrobić keczup Maryli Rodowicz?

Kanał kulinarny popularnej polskiej piosenkarki zyskuje na popularności. Szczególnie że prezentowane przez Marylę Rodowicz przepisy, są naprawdę wyjątkowe. I taka właśnie jest receptura na ten domowy keczup. Sprawdzi się jako dodatek do wielu popularnych dań.

Składniki:

  • puszka pomidorów krojonych
  • 3 pomidory
  • 2 cebulki szalotki
  • większa papryczka chilli
  • 6 ząbków czosnku
  • łyżka octu jabłkowego
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Keczup Maryli Rodowicz to naprawdę smaczny pomidorowy dodatek do kanapek, zapiekanek, czy parówek. Przygotowanie tego przysmaku rozpocznij od pokrojenia szalotki w piórka, pozbawiając jej łupin. Zeszklij ją na dobrze rozgrzanej oliwie i pod koniec dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. W następnej kolejności wrzuć pokrojone w kostkę świeże pomidory i pomidory z puszki, a także oczyszczoną papryczkę chilli.

Następny krok to dodanie octu jabłkowego. Duś wszystko przez około 90 minut. Pod sam koniec, dopraw solą i pieprzem. Przełóż keczup do czystego słoiczka, zamknij na ciepło. Pamiętaj, że możesz go przechowywać do miesiąca w lodówce. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do zapiekanek, na kanapki i nie tylko. Smacznego!

Tak przygotowany keczup sprawdzi się idealnie do obłędnie pysznych zapiekanek. Zobacz przepis na naszym kanale YouTube:

Wybrane dla Ciebie