Klopsiki w sosie z muszlami

Oto przepis na pyszny obiad, który przygotujecie bez większych przeszkód. Wszystko co musicie zrobić, to zapoznać się z poniższą instrukcją, przygotować potrzebne produkty i zabrać się do pracy. Powodzenia!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 500 g mięso mielone
  2. 1/2 szt. cebula posiekana
  3. 200 g pieczarki
  4. 1 szczypta sól
  5. 1 szczypta pieprz
  6. 300 ml bulion
  7. 150 ml śmietanka 18%
  8. 300 g mozzarella
  9. 300 g makaron muszle
Sposób przygotowania:

1. Z mięsa mielonego stwórz kule i podsmaż je na patelni.

Obrazek

2. Na rozgrzanej patelni podsmaż cebulę. Dodaj pieczarki, po czym dopraw do smaku przy pomocy soli i pieprzu.

Obrazek

3. Dodawaj stopniowo śmietanę. Na koniec dodaj ser.

Obrazek

4. Kiedy wszystkie składniki się połączą, umieść w patelni makaronowe muszle i wcześniej przygotowane klopsy.

Obrazek

5. Piecz całe danie przez 20 minut w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
Na niedzielę zrobiłam sałatkę zakopiańską. Każdy prosił o dokładkę
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
To ulubione danie Ireny Santor. Niewielu wie, jakie naprawdę ma właściwości
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Babciny przepis na mięso do słoików. Sprawdza się u mnie od lat
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Wilgotne, pulchne i pachnące wanilią. W PRL-u było przysmakiem
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Od lat Polacy dodają ją do rosołu. Teraz już wiemy, że szkodzi, ale wciąż to robimy
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Jemy na śniadanie i dajemy dzieciom, myśląc, że są zdrowe. Skok cukru gwarantowany
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Wyjątkowo delikatne i soczyste mięso. Kiedyś tylko na królewskich stołach, dziś całkiem zapomniane
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota