Kotleciki ziemniaczano-rybne

Nie wiesz jak przemycić rybkę w obiadku Twojego malucha? Dzięki tej metodzie, wszystko pójdzie po Twojej myśli ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1/2 szt. cebula posiekana
  2. 6 szt. ziemniaki ugotowane
  3. 400 g dorsz surowy
  4. 2 łyżki musztarda
  5. 1/3 szkl. natka pietruszki
  6. 1 szt. jajko
  7. 1/2 szkl. ser żółty
  8. 1/2 łyżeczki pieprz
  9. 1/2 łyżeczki sól
  10. marchewka opcjonalnie
Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż posiekaną cebulę.

Obrazek

2. W blenderze połącz ze sobą ugotowane ziemniaki, kawałki dorsza, musztardę i natkę pietruszki. Wszystkie składniki zblenduj razem.

Obrazek

3. Następnie dodaj jajko, żółty ser, pieprz i sól. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

4. Usmaż małe kotleciki na patelni.

Obrazek

5. Gotowe pyszności możesz podawać ze startą na tarce marchewką.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaj do purée. Ziemniaki będą miały pełniejszy smak i każdy będzie zachwalał
Dodaj do purée. Ziemniaki będą miały pełniejszy smak i każdy będzie zachwalał
W Polsce jest mało znana, a szkoda. To źródło witamin
W Polsce jest mało znana, a szkoda. To źródło witamin
To najlepsze grzyby do uszek. Farsz jest aromatyczny i pełen smaku
To najlepsze grzyby do uszek. Farsz jest aromatyczny i pełen smaku
Zobaczyłam na jarmarku w Gdańsku. Nigdy nie słyszałam o tym mięsie
Zobaczyłam na jarmarku w Gdańsku. Nigdy nie słyszałam o tym mięsie
Jadłam na Węgrzech. Teraz często przygotowuje w chłodne dni
Jadłam na Węgrzech. Teraz często przygotowuje w chłodne dni
Local-SoMe’25 we Wrocławiu, czyli jak socialowo mówić o turystyce nie tylko kulinarnej
Local-SoMe’25 we Wrocławiu, czyli jak socialowo mówić o turystyce nie tylko kulinarnej
Pierwszy raz widziałam na jarmarku. Ludzie rzucali się jak dzik na szyszki
Pierwszy raz widziałam na jarmarku. Ludzie rzucali się jak dzik na szyszki
Zapomnij o zakwasie. Taki barszcz jest bardziej esencjonalny i ma przepiękny kolor
Zapomnij o zakwasie. Taki barszcz jest bardziej esencjonalny i ma przepiękny kolor
Najlepszy czas moczenia grzybów. Miękną, są delikatne, ale nie tracą ani odrobiny smaku
Najlepszy czas moczenia grzybów. Miękną, są delikatne, ale nie tracą ani odrobiny smaku
Królowie i szlachta zajadali się tą wyborną rybą. Dziś zapomniana a idealna na święta, bo nie ma ości i jest zdrowa
Królowie i szlachta zajadali się tą wyborną rybą. Dziś zapomniana a idealna na święta, bo nie ma ości i jest zdrowa
Taki makaron jest najsmaczniejszy. Trzeba go tylko odpowiednio ugotować
Taki makaron jest najsmaczniejszy. Trzeba go tylko odpowiednio ugotować
Odwiedziłam jarmark w Krakowie. Te dania zdziwiły mnie bardziej niż ceny
Odwiedziłam jarmark w Krakowie. Te dania zdziwiły mnie bardziej niż ceny
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯