Kruche ciasteczka z malinami

Genialne i smaczne kruche ciasteczka z malinami skradną Twoje serce od pierwszego kęsa. My nie potrafimy im odmówić, więc z Tobą będzie podobnie ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Nadzienie malinowe

  1. 1 szkl. maliny
  2. 1/2 szkl. cukier żelujący
  3. 2 łyżki sok z cytryny

Kruche ciasteczka

  1. 1 łyżeczka ekstrakt waniliowy
  2. 1 szt. jajko
  3. 1,5 szkl. mąka migdałowa
  4. 1,5 szkl. mąka tortowa
  5. 2 łyżki kolorowy sezam
  6. 150 g masło miękkie
  7. 1/2 szkl. cukier
  8. 1 szt. cytryna skórka
  9. 1 szczypta sól

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania malinowej mieszanki. W tym celu połącz ze sobą: maliny, cukier żelujący i sok z cytryny. Gotuj mieszankę ok. 15 minut. Ostudzoną mieszankę wstaw do lodówki na 2 godziny.

Obrazek

2. Czas przygotować bazę na ciastka. Najpierw połącz mąkę pszenną i migdałową.

Obrazek

3. Następnie połącz miękkie masło, cukier, sól, skórkę z cytryny i ekstrakt waniliowy.

Obrazek

4. Do mieszanki dodaj również kolorowy sezam i jajko.

Obrazek

5. Jako ostatni składnik dodaj suchą mieszankę, którą wcześniej przygotowałaś.

Obrazek

6. Gotowe ciasto owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na godzinę.

Obrazek

7. Po tym czasie rozwałkuj ciasto. Wytnij dwa rodzaje kółek (z dziurką i bez). Wstaw do piekarnika na 10-12 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

8. Na pełnych ciasteczkach ułóż część malinowego farszu. Na wierzchu ułóż ciasto z dziurką.

Obrazek

9. Gotowe ciasteczka posyp cukrem pudrem. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Tak upieczonymi żeberkami zaskoczysz nawet wybrednego gościa. Po prostu palce lizać
Tak upieczonymi żeberkami zaskoczysz nawet wybrednego gościa. Po prostu palce lizać
Nie mogłam się zdecydować i zrobiłam 2 w 1. Rodzina oszalała na punkcie tego ciasta
Nie mogłam się zdecydować i zrobiłam 2 w 1. Rodzina oszalała na punkcie tego ciasta
Wygląda jak naleśnik, ale nie ma w nim ani grama mąki. Serwuję na śniadanie
Wygląda jak naleśnik, ale nie ma w nim ani grama mąki. Serwuję na śniadanie
Blenduję z kawą i piję przed śniadaniem. Daje kopa energii i rozkręca leniwe jelita
Blenduję z kawą i piję przed śniadaniem. Daje kopa energii i rozkręca leniwe jelita
Na Wszystkich Świętych robię schab po węgiersku. Odgrzewany smakuje 100 razy lepiej
Na Wszystkich Świętych robię schab po węgiersku. Odgrzewany smakuje 100 razy lepiej
Żadne placki czy zapiekanka. W moim domu hitem są ziemniaczki po chińsku
Żadne placki czy zapiekanka. W moim domu hitem są ziemniaczki po chińsku
Mieszam kilka składników i wrzucam na gorący olej. Na widok tych pączków aż cieknie ślinka
Mieszam kilka składników i wrzucam na gorący olej. Na widok tych pączków aż cieknie ślinka
Pomaga strawić obfity posiłek. Zrobisz z sezonowych owoców
Pomaga strawić obfity posiłek. Zrobisz z sezonowych owoców
W Skandynawii aż piszczą na widok tych cukierków. Innych skręca na samą myśl
W Skandynawii aż piszczą na widok tych cukierków. Innych skręca na samą myśl
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy