WAŻNE
TERAZ

Trump: podejrzany o zabójstwo Kirka w areszcie

Kurczak z ryżem i brokułami

Nie masz pomysłu na szybki i prosty obiad dla swoich maluchów? Postaw na sprawdzony przepis jednogarnkowy z kurczakiem, ryżem i brokułami w roli głównej.

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 2 szt. filet z kurczaka
  2. 3 łyżki olej
  3. 1 łyżeczka cebula granulowana
  4. 1/2 łyżeczki czosnek granulowany
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz
  7. 500 ml bulion warzywny
  8. 300 g ryż basmati
  9. 1/3 szkl. mozzarella

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od podsmażenia w dużym garnku kurczaka. Nie zapomnij doprawić mięsa do smaku przy pomocy: soli, pieprzu, suszonego czosnku i granulowanej cebuli.

Obrazek

2. Jako kolejne składniki dodaj bulion oraz ryż. Gotuj całość pod przykryciem przez 15 minut.

Obrazek

3. Następnie dodaj do mieszanki ugotowane brokuły oraz mozzarellę.

Obrazek

4. I to wszystko. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Takie masło babcie najczęściej używają do smażenia. Czy faktycznie nadaje się do wszystkiego?
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Łączę kilka tanich składników i mam pyszne kotlety na piątek. Nie nadążam ze smażeniem, tak szybko znikają
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców
Kup "na próbę". Skórka może zniechęcić, ale to owoc idealny dla sercowców
Sałatka makaronowa, którą zabieram do pracy albo podaję na imieniny. Smakowy pewniak, jakich mało
Sałatka makaronowa, którą zabieram do pracy albo podaję na imieniny. Smakowy pewniak, jakich mało
Inspirację podsunęła mi mama. PRL-owski klasyk robię w piątki jako smarowidło do pieczywa
Inspirację podsunęła mi mama. PRL-owski klasyk robię w piątki jako smarowidło do pieczywa
Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Jesień rozpoczynam tymi burgerami. Na samą myśl ślinka cieknie
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Pierwszy raz jadłam we Włoszech. Polskie placki ziemniaczane nie mają szans
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Nie kupuję w sklepie, robię go sam. Jest bardzo smaczny i pełen wartości
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Wlej do wody zanim zaczniesz gotować kukurydzę. Będzie dużo smaczniejsza niż z KFC
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"
Taki deser możesz jeść codziennie. Jego podstawą jest "złoto Inków"