Meksykańskie wege burgery

Kolorowo dzisiaj się zrobi, a wszystko to za sprawą oryginalnych wege burgerów. Im nie można powiedzieć nie!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 1/2 szkl. czerwona papryka pokrojona w kostkę
  2. 1/2 szkl. cebula pokrojona w kostkę
  3. 2 łyżeczki kmin rzymski
  4. 1/4 łyżeczki czosnek w proszku
  5. 1/4 łyżeczki sól
  6. 1/4 łyżeczki pieprz cayenne
  7. 4 szt. bułki
  8. 4 łyżki sos ajwar
  9. 4 liście sałata
  10. 1/2 szkl. kukurydza
  11. 2 łyżki oliwa z oliwek
  12. 2 szt. jajka
  13. 1 szkl. czerwona fasola
  14. 1/2 szkl. soczewica
  15. 1 łyżka siemię lniane
  16. 1 szkl. płatki owsiane zmielone
  17. 2 łyżeczki papryka w proszku

Sposób przygotowania:

1. Na patelni połącz ze sobą czerwoną paprykę, cebulę oraz kukurydzę. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Przełóż mieszankę do miski. Następnie dodaj fasolę i soczewicę.

Obrazek

3. Nie zapomnij dodać także zmielone płatki owsiane, siemię lniane, paprykę w proszku, kmin rzymski, czosnek w proszku, sól oraz pieprz cayenne.

Obrazek

4. Nie zapomnij dodać również 2 jajek. Dokładnie wymieszaj i wstaw do lodówki na 15 minut.

Obrazek

5. Następnie uformuj z mieszanki burgery i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza)

Obrazek

6. Na bułkach rozprowadź sos, dodaj liść sałaty i upieczone burgery. Górną część bułki skrop oliwą z oliwek.

Obrazek

7. I to wszystko!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej