Niezwykle wyglądająca truskawkowa Panna Cotta - takim deserem na pewno zaskoczysz swoją rodzinę!
Panna Cotta to rodzaj deseru, który pochodzi z Włoch północnych. Jego klasyczna wersja składa się z podgrzanej śmietany, pomieszanej z żelatyną oraz z różnych dodatków.
W tym artykule pokażę ci, jak wykonać pięknie i niezwykle wyglądającą truskawkową Panna Cottę. Takim deserem na pewno zaskoczysz swoją rodzinę i każdy będzie się zastanawiać, jak to zrobiłeś...
Przepis poniżej.
Składniki:
- 500 ml woda gorąca
- 1 opak. galaretka truskawkowa
- 1 l mleko
- 3 łyżeczki żelatyna
- 75 g cukier
- 340 ml śmietanka 30%
- 1 łyżeczka olejek waniliowy
- 1/4 łyżeczki sól
- truskawki do dekoracji