Pascha wielkanocna

Pascha wielkanocna gości na naszych świątecznych stołach co roku. Dziś pokażemy Ci, jak ją przygotować w prosty i szybki sposób.

Wielkanocna pascha- PysznościWielkanocna pascha- Pyszności
Pyszności

Do przygotowania naszej pasty wykorzystaliśmy blender próżniowy marki Philips.

Składniki:

  1. 500 g twaróg tłusty
  2. 4 szt. żółtka
  3. 1/2 szkl. cukier
  4. 40 g masło
  5. 250 ml śmietanka 30% ciepła
  6. 1/2 szkl. rodzynki sułtańskie
  7. 1/2 szkl. rodzynki złote
  8. 1/2 szkl. suszone figi
  9. 1/2 szkl. orzechy włoskie

Sposób przygotowania:

1. Umieść w misce następujące składniki: rodzynki sułtańskie i złote oraz suszone figi. Następnie zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut.

Obrazek

2. W międzyczasie połącz w blenderze: żółtka, cukier, twaróg, masło i ciepłą śmietankę.

Obrazek

3. Powstałą mieszankę połącz z wcześniej przygotowanymi owocami i posiekanymi orzechami.

Obrazek

4. Teraz przygotuj naczynie z otworami. My wykorzystaliśmy tutaj doniczkę, do której włożyliśmy gazę.

Obrazek

5. Następnie przełóż doniczkę do miski. Zaś w otworze z gazą umieść mieszankę serową z bakaliami.

Obrazek
Przygotowanie paschy wielkanocnej - Pyszności

6. Od góry dociśnij całość przy pomocy talerzyka i słoika. Tak zabezpieczoną paschę wstaw do lodówki na całą noc.

Obrazek

7. Po wyjęciu paschy z doniczki udekoruj ją przy pomocy bakalii. Smacznego!

Obrazek
Pascha Wielkanocna - Pyszności
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej