PrzepisDeseryPascha wielkanocna

Pascha wielkanocna

Wielkanocna pascha- Pyszności
Wielkanocna pascha- Pyszności
Pyszności

01.03.2021 17:00, aktual.: 08.03.2024 10:14

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Pascha wielkanocna gości na naszych świątecznych stołach co roku. Dziś pokażemy Ci, jak ją przygotować w prosty i szybki sposób.

Do przygotowania naszej pasty wykorzystaliśmy blender próżniowy marki Philips.

Składniki:

  1. 500 g twaróg tłusty
  2. 4 szt. żółtka
  3. 1/2 szkl. cukier
  4. 40 g masło
  5. 250 ml śmietanka 30% ciepła
  6. 1/2 szkl. rodzynki sułtańskie
  7. 1/2 szkl. rodzynki złote
  8. 1/2 szkl. suszone figi
  9. 1/2 szkl. orzechy włoskie

Sposób przygotowania:

1. Umieść w misce następujące składniki: rodzynki sułtańskie i złote oraz suszone figi. Następnie zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut.

Obraz

2. W międzyczasie połącz w blenderze: żółtka, cukier, twaróg, masło i ciepłą śmietankę.

Obraz

3. Powstałą mieszankę połącz z wcześniej przygotowanymi owocami i posiekanymi orzechami.

Obraz

4. Teraz przygotuj naczynie z otworami. My wykorzystaliśmy tutaj doniczkę, do której włożyliśmy gazę.

Obraz

5. Następnie przełóż doniczkę do miski. Zaś w otworze z gazą umieść mieszankę serową z bakaliami.

Przygotowanie paschy wielkanocnej - Pyszności
Przygotowanie paschy wielkanocnej - Pyszności

6. Od góry dociśnij całość przy pomocy talerzyka i słoika. Tak zabezpieczoną paschę wstaw do lodówki na całą noc.

Obraz

7. Po wyjęciu paschy z doniczki udekoruj ją przy pomocy bakalii. Smacznego!

Pascha Wielkanocna - Pyszności
Pascha Wielkanocna - Pyszności
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także