PrzepisPesto koperkowe z zoodlowaną cukinią

Pesto koperkowe z zoodlowaną cukinią

Pesto koperkowe z zoodlowaną cukinią i jajkiem na miękko to gotowa receptura na wielkanocną przekąskę. Nie tylko świetnie smakuje, ale i genialnie się prezentuje!

Pesto koperkowe z zoodlowaną cukinią
Pyszności

04.04.2020 | aktual.: 16.08.2020 16:15

W przygotowaniu pesto i makaronu z cukinii pomógł nam Zoodler marki Philips.

Składniki:

  1. 50 g orzeszki pini
  2. 30 g ser parmezan
  3. 1 pęczek świeży koperek
  4. 1 ząbek czosnek
  5. 50 ml olej roślinny
  6. 1/3 łyżeczki sól
  7. 1 szt. cukinia
  8. 2 szt. jajka ugotowane na miękko

Sposób przygotowania:

1. Podpraż orzeszki pini na suchej patelni.

Obraz

2. Następnie połącz je w blenderze razem z koperkiem, parmezanem, czosnkiem, solą oraz olejem roślinnym.

Obraz

3. Zzoodluj cukinię i wymieszaj ją na patelni razem z wcześniej przygotowanym pesto. W międzyczasie ugotuj jajka na miękko.

Obraz

4. Teraz stwórz z mieszanki z patelni gniazdko i na środku dodaj miękkie jajko. Dopraw do smaku i posyp parmezanem. Smacznego!

Obraz