PrzepisPrzekąskiPieczarki faszerowane pysznym nadzieniem śmietanowym ze szpinakiem

Pieczarki faszerowane pysznym nadzieniem śmietanowym ze szpinakiem

Pieczarki faszerowane pysznym nadzieniem śmietanowym ze szpinakiem
Pyszności

08.12.2016 17:03, aktual.: 01.06.2017 10:59

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

W tym artykule zobaczysz, jak przyrządzić pieczone pieczarki faszerowane nadzieniem śmietanowym ze szpinakiem.

Składniki:

  1. 20 szt. pieczarki
  2. 1 łyżka masło
  3. 4 ząbki czosnek przeciśnięty przez praskę
  4. 4 szklanki liście szpinaku świeże
  5. 200 g serek śmietankowy
  6. sól
  7. pieprz
  8. 1/4 szklanki bułka tarta
Sposób przygotowania:
1. Umyj pieczarki, a następnie oddziel kapelusze od nóżek. Wszystkie nóżki pieczarek drobno posiekaj.
2. Rozgrzej patelnię i wrzuć na nią masło. Kiedy się rozpuści, dodaj czosnek i posiekane nóżki. Podsmażaj przez 2 minuty, a następnie dodaj liście szpinaku. Kiedy szpinak zwiędnie, dodaj serek śmietankowy, sól, pieprz i dobrze wszystko wymieszaj. Kiedy serek się roztopi, zdejmij patelnię z ognia.
3. Rozłóż kapelusze na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Każdy z nich napełnij przygotowanym farszem, a następnie posyp z wierzchu bułką tartą. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C. Piecz przez 14 minut.
4. Po 14 minutach wyjmij blaszkę z piekarnika i przełóż pieczarki na talerz.
5. Smacznego!
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także