Pieczone owoce pod kruszonką to szybki, prosty i sprawdzony przepis na genialną przekąskę. Zresztą już za moment sama się o tym przekonasz! Przechodzimy do przepisu ?
Pyszności
28.03.2020 | aktual.: 30.03.2020 14:32
Składniki:
3/4 szkl. płatki pełnoziarniste
1/3 szkl. ekspandowana komosa ryżowa
1/4 szkl. olej kokosowy
1/4 szkl. syrop klonowy
1/2 szt. cytryna sok
3 szt. figi
3 szt. brzoskwinie
150 g jeżyny
100 g borówka amerykańska
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij do przygotowania kruszonki. W tym celu połącz: płatki pełnoziarniste, ekspandowaną komosę ryżową, olej kokosowy, syrop klonowy oraz sok z cytryny.
2. Podziel figi i brzoskwinie w ćwiartki.
3. Umieść wszystkie owoce w formie do pieczenia.
4. Posyp wcześniej przygotowaną kruszonką i wstaw do piekarnika na 40 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).