WAŻNE
TERAZ

Nowy termin rekonstrukcji rządu "na prośbę Hołowni"

Pyszne i niezwykłe pizzo-burgery

W tym artykule chciałabym pokazać ci, jak przyrządzić pyszne i niezwykłe pizzo-burgery. Są tak genialne, że aż zaczynam się zastanawiać, jak mogłam wcześniej bez nich żyć...

Obrazek
Pyszności

Koniecznie ich wypróbuj, a na pewno nie pożałujesz!

Przepis znajdziesz poniżej.

Składniki:

  1. 450 g wołowina zmielona
  2. 2 ząbki czosnek wycisnięte
  3. 2 łyżki masło roztopione
  4. 2 łyżeczki czosnek granulowany
  5. 1 łyżeczka zioła prowansalskie
  6. 60 g parmezan starty
  7. 4 szt. liście sałaty
  8. 60 g natka pietruszki posiekana
  9. sól
  10. pieprz
  11. 2 łyżki olej
  12. 650 ml sos marinara
  13. 4 plastry mozzarella
  14. 4 plastry pepperoni
  15. 4 szt. bułki do hamburgerów
Sposób przygotowania:
1. Do miski włóż zmieloną wołowinę, wyciśnięte ząbki czosnku i posiekaną natkę pietruszki. Dobrze wymieszaj, a następnie uformuj z masy 4 płaskie steki. Dopraw je z obydwóch stron solą i pieprzem.
2. Na patelni rozgrzej olej, a następnie włóż na nią steki z wołowiny. Smaż na średnim ogniu przez ok. 5 minut, a następnie dodaj 600 ml sosu marinara. Podgrzewaj przez minutę, a następnie na każdym steku połóż po jednym dużym plastrze sera mozzarella i po jednym plastrze pepperoni. Przykryj patelnię pokrywką i gotuj na niskim ogniu przez 5-8 minut.
3. Przekrój bułki na pół i połóż je na blaszce do pieczenia. Każdą z nich nasmaruj roztopionym masłem oraz posyp czosnkiem granulowanym, ziołami prowansalskimi i startym parmezanem. Włóż blaszkę do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni C i piecz przez 8 minut.
4. Po 8 minutach wyjmij bułki z piekarnika. Nasmaruj cztery połówki bułek cienką warstwą sosu marinara. Następnie na każdej z nich połóż po liściu sałaty i steku z wołowiny. Na koniec przykryj pozostałymi czterema połówkami bułek.
5. I gotowe. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Nacieram nim jedną stronę kotletów, panieruję i smażę. To najlepsze schabowe pod słońcem
Nacieram nim jedną stronę kotletów, panieruję i smażę. To najlepsze schabowe pod słońcem
Dodaję do ogórków. To składnik, który nic nie kosztuje, a sprawia, że nie miękną i chrupią
Dodaję do ogórków. To składnik, który nic nie kosztuje, a sprawia, że nie miękną i chrupią
Tajemniczy furgon, islandzkie tradycje i sezon na grilla. Latem nie brakuje nowości
Tajemniczy furgon, islandzkie tradycje i sezon na grilla. Latem nie brakuje nowości
Tak przyspieszysz dojrzewanie pomidorów. Banalny trik, który każdy powinien znać
Tak przyspieszysz dojrzewanie pomidorów. Banalny trik, który każdy powinien znać
Sernik bez sera z jagodami. Tradycyjne ciasta nie mają przy nim szans
Sernik bez sera z jagodami. Tradycyjne ciasta nie mają przy nim szans
Zrobiłam bigos bez grama kapusty. Moje dzieci zajadały, aż uszy im się trzęsły
Zrobiłam bigos bez grama kapusty. Moje dzieci zajadały, aż uszy im się trzęsły
Latem zastępuje mi śniadanie. Pobudza lepiej niż zwykła kawa i syci na długo
Latem zastępuje mi śniadanie. Pobudza lepiej niż zwykła kawa i syci na długo
To najzdrowszy rodzaj. Wymiata toksyny z organizmu i wspiera serce
To najzdrowszy rodzaj. Wymiata toksyny z organizmu i wspiera serce
Z jagód robię nie tylko jagodziankę. Na widok tych bułeczek pocieknie ślinka
Z jagód robię nie tylko jagodziankę. Na widok tych bułeczek pocieknie ślinka
Przyprawa, która wprowadza w błąd. Wielu nie może uwierzyć, że składa się z czegoś innego
Przyprawa, która wprowadza w błąd. Wielu nie może uwierzyć, że składa się z czegoś innego
Każdy kęs to maślane niebo. Bretoński deser lepszy niż tarta
Każdy kęs to maślane niebo. Bretoński deser lepszy niż tarta
Pyszne ciasteczka dla "kwiatożerców". Na jednym się nie skończy
Pyszne ciasteczka dla "kwiatożerców". Na jednym się nie skończy