Przez 90 dni jadł tylko w McDonald's. Trudno uwierzyć w to, co się stało z jego ciałem

Pewien amerykański nauczyciel postanowił sprawdzić reakcję organizmu na spożywanie tylko i wyłącznie fast foodów. Efekty jedzenia w McDonald's przez 90 dni pod rząd śmiało można uznać za... zaskakujące.

ObrazekPexels

John Cisna to amerykański nauczyciel licealny ze stanu Iowa w centralnej części Stanów Zjednoczonych. Jest on również przeciwnikiem tezy, jakoby to śmieciowe jedzenie było odpowiedzialne za niesławną na całym świecie otyłość Amerykanów. Według pedagoga problem nadmiernych kilogramów mieszkańców USA wynika z nieliczenia kalorii i braku zbilansowanej diety. A to można robić, nawet jedząc tylko w... McDonald's.

Obrazek
Efekty jedzenia w McDonalds - Pyszności; foto: Canva

90 dni na fast foodach

Żeby potwierdzić swoje podejrzenia, John Cisna potrzebował twardych dowodów. Postanowił więc przeprowadzić eksperyment i nakręcić amatorski dokument na jego temat. Teza: efekty jedzenia w McDonald's przez 90 dni nie muszą być złe, jeśli zadba się o odpowiednie liczenie kalorii i dodanie do codziennej rutyny odrobiny ćwiczeń.

Moje normalne śniadanie składało się z dwóch McMuffinów z jajkiem, miski ich owsianki i chudego mleka. Na lunch około południa była sałatka, a następnie właściwy obiad. Nie ograniczałem się. Jadłem największe hamburgery i lody.

- przywołuje wypowiedź nauczyciela jeden z portali

Co ciekawe, Cisna do całego eksperymentu zaangażował również najbliższą restaurację McDonald's. Jak twierdzi, zarząd podszedł do jego pomysłu z dużym zapałem i zaproponował mu darmowe posiłki przez cały okres trwania próby. Jak na to wszystko zareagował organizm Johna?

Obrazek
Facebook

Efekty jedzenia w McDonald's przez 90 dni

Mimo że John nie ograniczał się, jeśli chodzi o ofertę fast foodów, to dokładnie liczył spożywane przez siebie kalorie i starał się uzyskać odpowiedni bilans energetyczny. Ponadto ćwiczył 5 dni w tygodniu po 45 minut.

Po 90 dniach eksperymentu nauczyciel odnotował, że jego waga... spadła o 16 kilogramów. Co więcej, poziom cholesterolu we krwi Johna spadł z 249 do 170 mg/dl. Efekty jedzenia w McDonald's były dla pedagoga tak pozytywne, że postanowił on przedłużyć swój eksperyment. Kolejne 90 dni przyniosło mu spadek wagi ciała o następne 10 kilogramów. 

Cytowany przez businnessinsider.in Cisna podsumował swoje doświadczenie następująco:

Mogę cieszyć się każdym jedzeniem, na jakie mam ochotę. Jeśli wychodzimy gdzieś z żoną i mam ochotę na kawałek sernika, to po prostu go zjem, ponieważ resztę dnia zaplanuje odpowiednio.

Nasze pytanie brzmi: co na to wszystko nasi polscy celebryci-dietetycy?

Obejrzyj też ten filmik z przepisem na obłędnie pyszne zapiekanki. Prosto z naszego kanału na YouTube.

Wybrane dla Ciebie
Tortillę zostawiam w szafce. Z tego placka robię najlepsze roladki
Tortillę zostawiam w szafce. Z tego placka robię najlepsze roladki
Niemiecki wynalazek nafaszerowany chemią i cukrem. Lepiej unikaj
Niemiecki wynalazek nafaszerowany chemią i cukrem. Lepiej unikaj
Duńczycy zajadają się przez cały adwent. Są pulchne i miękkie jak babcine racuchy
Duńczycy zajadają się przez cały adwent. Są pulchne i miękkie jak babcine racuchy
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Gdy robię te kotlety ziemniaczane, o mielone nikt nie pyta. Najlepiej smakują z sosem pieczarkowym
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko na Wigilię. Świąteczne pierogi podaję z domową konfiturą
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
Nie tylko barszcz i grzybowa. Ta świąteczna zupa to idealny wybór
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
To najlepsza temperatura do pieczenia sernika. Nie opadnie i nie popęka
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Teściowa na każde święta piecze orzechowca. Makowiec i sernik nie mają szans
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Zamiast kupować sklepowe gotowce, robię sama. Są ozdobą stołu i wszystkim smakują
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Nazwa wprowadza w błąd. Skąd pochodzi barszcz ukraiński?
Najlepsi kucharze smażą karpia tylko na takim tłuszczu. Nie przypala się i nie zmienia smaku
Najlepsi kucharze smażą karpia tylko na takim tłuszczu. Nie przypala się i nie zmienia smaku
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
Zanim włożysz ser do lodówki, wykonaj 1 rzecz. Dzięki temu nie będzie twardy i zeschnięty
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥