Nawet Kuchenne Rewolucje ich nie uratowały. Słynny lokal właśnie wydał oświadczenie, treść napawa niepokojem

Niedawno popularna restauracja po Kuchennych Rewolucjach ogłosiła zamknięcie. "Restauracja Absynt" w Nowym Targu  znana była z pysznego jedzenia i wyjątkowego wystroju. Dlaczego właściciele postanowili zawiesić działalność? Więcej szczegółów podajemy poniżej.

ObrazekRestauracja po Kuchennych Rewolucjach ogłosiła zamknięcie - Pyszności; Foto: instagram.com/magdagessler_official; Canva.com
Agnieszka

Restauracja po Kuchennych Rewolucjach

Obrazek
Jedzenie w restauracji - Pyszności; Foto: Canva.com

W 2013 roku Restauracja Mauritiani dzięki Kuchennym Rewolucjom przeszła z powodzeniem metamorfozę. W związku z tym Magda Gessler nadała jej nową nazwę - Absynt oraz przygotowała rewelacyjne menu. Poza tym fantastycznie zmieniła wnętrze lokalu, dzięki czemu restauracja nabrała wspaniałego charakteru.

Pyszne jedzenie oraz piękne wnętrze zachęcało wiele osób do korzystania z usług restauracji. W związku z tym lokal stał się wyjątkowo popularny na Podhalu. Jednak mimo wielu sukcesów, w tym roku właściciele postanowili go zamknąć.

Zamknięcie restauracji

Obrazek
Restauracja - Pyszności; Foto: Canva.com

Nikt nie spodziewał się zawieszenia działalności tak wspaniałego lokalu. Jednak niedawno restauracja po Kuchennych Rewolucjach została zamknięta. Informację opublikowali na Facebooku właściciele lokalu.

Kochani goście! Po 12 latach pięknych chwil, rozwijania się, poznania tysięcy wspaniałych ludzi, postanowiliśmy o zawieszeniu restauracji od 29 sierpnia. Nie zgadzamy się na przerzucenie na Was ogromu dodatkowych kosztów, ani obniżeniu standardu dań. Dziękujemy bardzo za ten wspaniały czas! Artur i Edyta Kret - taką wiadomość możemy przeczytać na koncie należącym do Restauracji Absynt na Facebooku

Niestety w czasach szalejącej inflacji, ceny szybują w górę. Odczuwamy to na co dzień m.in. podczas zakupów. Problem ten dotyka wszystkich, w tym właścicieli lokali gastronomicznych. W związku z tym niektórzy postanawiają podnieść ceny dań, inni decydują się na użycie tańszych składników.

Jednak wielu właścicieli decyduje się na zawieszenie działalności. Koszty składników, energii, pracy, czy transportu są zbyt wysokie. W konsekwencji nie opłaca się prowadzić restauracji. Obecnie wiele lokali tak jak restauracja po Kuchennych Rewolucjach - zostaje zamkniętych.

Zobacz na naszym kanale YouTube jak przygotować ciasto Lion bez pieczenia krok po kroku. Wspaniale sprawdzi się na deser w ciepły, słoneczny dzień. Jego smak zachwyci wszystkich twoich gości!

Wybrane dla Ciebie
To najlepsza sałatka andrzejkowa. Tylko nie pomijaj chrupiącego dodatku
To najlepsza sałatka andrzejkowa. Tylko nie pomijaj chrupiącego dodatku
Nie dodawaj od razu tych dwóch składników. Sałatka jarzynowa szybciej się popsuje
Nie dodawaj od razu tych dwóch składników. Sałatka jarzynowa szybciej się popsuje
Sernik z kaszy jaglanej to prawdziwy hit. Nie znajdziesz w nim ani grama twarogu
Sernik z kaszy jaglanej to prawdziwy hit. Nie znajdziesz w nim ani grama twarogu
Nie dodawaj tej przyprawy w proszku. Wiele osób popełnia błąd i potem grzaniec robi się mętny
Nie dodawaj tej przyprawy w proszku. Wiele osób popełnia błąd i potem grzaniec robi się mętny
Co roku na andrzejki robię panierowane kulki serowe. Goście wolą je bardziej niż lanie wosku
Co roku na andrzejki robię panierowane kulki serowe. Goście wolą je bardziej niż lanie wosku
Na andrzejki robię włoskie kulki z mięsem. Więcej sycących przekąsek nie trzeba
Na andrzejki robię włoskie kulki z mięsem. Więcej sycących przekąsek nie trzeba
Gdy portfel świeci pustkami, gotuję jajka i serwuje je w sosie koperkowym. To tanie, ale smaczne danie
Gdy portfel świeci pustkami, gotuję jajka i serwuje je w sosie koperkowym. To tanie, ale smaczne danie
Na obiad robię pierogi ruskie bez ciasta. Smak ten sam, a znacznie mniej roboty
Na obiad robię pierogi ruskie bez ciasta. Smak ten sam, a znacznie mniej roboty
Skórki z pomarańczy odkładam na zapas. Robię z nich pyszny dodatek w lekkim syropie
Skórki z pomarańczy odkładam na zapas. Robię z nich pyszny dodatek w lekkim syropie
W chłodne dni często robię te sycącą zupę. Rozgrzewa i nie potrzeba przy niej dwóch dań
W chłodne dni często robię te sycącą zupę. Rozgrzewa i nie potrzeba przy niej dwóch dań
Polędwiczki z włoskimi dodatkami. Świetne do ryżu i makaronu
Polędwiczki z włoskimi dodatkami. Świetne do ryżu i makaronu
Ten deser robię na pierwszą niedzielę adwentu. Nie muszę odpalać piekarnika
Ten deser robię na pierwszą niedzielę adwentu. Nie muszę odpalać piekarnika
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀