Nawet Kuchenne Rewolucje ich nie uratowały. Słynny lokal właśnie wydał oświadczenie, treść napawa niepokojem

Niedawno popularna restauracja po Kuchennych Rewolucjach ogłosiła zamknięcie. "Restauracja Absynt" w Nowym Targu  znana była z pysznego jedzenia i wyjątkowego wystroju. Dlaczego właściciele postanowili zawiesić działalność? Więcej szczegółów podajemy poniżej.

ObrazekRestauracja po Kuchennych Rewolucjach ogłosiła zamknięcie - Pyszności; Foto: instagram.com/magdagessler_official; Canva.com
Agnieszka

Restauracja po Kuchennych Rewolucjach

Obrazek
Jedzenie w restauracji - Pyszności; Foto: Canva.com

W 2013 roku Restauracja Mauritiani dzięki Kuchennym Rewolucjom przeszła z powodzeniem metamorfozę. W związku z tym Magda Gessler nadała jej nową nazwę - Absynt oraz przygotowała rewelacyjne menu. Poza tym fantastycznie zmieniła wnętrze lokalu, dzięki czemu restauracja nabrała wspaniałego charakteru.

Pyszne jedzenie oraz piękne wnętrze zachęcało wiele osób do korzystania z usług restauracji. W związku z tym lokal stał się wyjątkowo popularny na Podhalu. Jednak mimo wielu sukcesów, w tym roku właściciele postanowili go zamknąć.

Zamknięcie restauracji

Obrazek
Restauracja - Pyszności; Foto: Canva.com

Nikt nie spodziewał się zawieszenia działalności tak wspaniałego lokalu. Jednak niedawno restauracja po Kuchennych Rewolucjach została zamknięta. Informację opublikowali na Facebooku właściciele lokalu.

Kochani goście! Po 12 latach pięknych chwil, rozwijania się, poznania tysięcy wspaniałych ludzi, postanowiliśmy o zawieszeniu restauracji od 29 sierpnia. Nie zgadzamy się na przerzucenie na Was ogromu dodatkowych kosztów, ani obniżeniu standardu dań. Dziękujemy bardzo za ten wspaniały czas! Artur i Edyta Kret - taką wiadomość możemy przeczytać na koncie należącym do Restauracji Absynt na Facebooku

Niestety w czasach szalejącej inflacji, ceny szybują w górę. Odczuwamy to na co dzień m.in. podczas zakupów. Problem ten dotyka wszystkich, w tym właścicieli lokali gastronomicznych. W związku z tym niektórzy postanawiają podnieść ceny dań, inni decydują się na użycie tańszych składników.

Jednak wielu właścicieli decyduje się na zawieszenie działalności. Koszty składników, energii, pracy, czy transportu są zbyt wysokie. W konsekwencji nie opłaca się prowadzić restauracji. Obecnie wiele lokali tak jak restauracja po Kuchennych Rewolucjach - zostaje zamkniętych.

Zobacz na naszym kanale YouTube jak przygotować ciasto Lion bez pieczenia krok po kroku. Wspaniale sprawdzi się na deser w ciepły, słoneczny dzień. Jego smak zachwyci wszystkich twoich gości!

Wybrane dla Ciebie

Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Daria na grzybobraniu. Sprawdziła ile grzybów można zebrać w godzinę
Daria na grzybobraniu. Sprawdziła ile grzybów można zebrać w godzinę
To sekret cukierników. Nie rozpuści się nawet na gorącej cynamonce
To sekret cukierników. Nie rozpuści się nawet na gorącej cynamonce
Popularna alternatywa dla sosu pomidorowego. Pizza jedna z najlepszych, jakie jadłam
Popularna alternatywa dla sosu pomidorowego. Pizza jedna z najlepszych, jakie jadłam
Do pizzy dodaję sezonowe warzywo. Przyjemnie słodkie, ale nie przytłacza
Do pizzy dodaję sezonowe warzywo. Przyjemnie słodkie, ale nie przytłacza
Pomidory faszeruję i wrzucam do piekarnika. Wychodzi pyszna przekąska na każdą imprezę
Pomidory faszeruję i wrzucam do piekarnika. Wychodzi pyszna przekąska na każdą imprezę