WAŻNE
TERAZ

"Tuska napędza Braun". Ekspert od sondazy o "geniuszu" premiera i "pułapce" dla PiS

Roladki schabowe z kiszoną kapustą

Roladki schabowe z kiszoną kapustą to pomysł na genialny obiad dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności

Selery do tego przepisy przygotowaliśmy w Zoodlerze marki Philips.

Składniki:

Farsz

  1. 3 łyżki olej roślinny
  2. 200 g kiszona kapusta
  3. 250 g pieczarki
  4. 1 szt. cebula
  5. 4 plastry schabowe
  6. 1 łyżeczka sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz

Dodatki

  1. 2 szt. seler mały
  2. 4 łyżki olej roślinny

Sos

  1. 1 łyżka musztarda dijon
  2. 300 ml mleko
  3. 1,5 łyżeczki sól
  4. 1/3 łyżeczki pieprz
  5. 3 łyżki mąka pszenna

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpoczynamy od przygotowania farszu. W tym celu połącz na patelni: cebulę, pieczarki, kiszoną kapustę, sól oraz pieprz.

Obrazek

2. Przygotowany farsz umieść na rozbitym i doprawionym plastrze schabowego, po czym zwiń w roladkę. Następnie podsmaż na patelni i odstaw na bok.

Obrazek

3. Przy pomocy zoodlera przygotuj selery, nadając im genialny wygląd.

Obrazek

4. Na tej samej patelni, na której smażyłaś roladki, przygotuj sos. Tym razem wymieszaj: mąkę pszenną, mleko, musztardę dijon, sól oraz pieprz.

Obrazek

5. Przełóż zoodlowane selery do formy do pieczenia i dopraw je solą. Na wierzchu umieść wcześniej przygotowane roladki.

Obrazek

6. Teraz polej danie sosem i wstaw do piekarnika na 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaj 3 łyżki do ciasta. Naleśniki do krokietów nie będą się rozrywać
Dodaj 3 łyżki do ciasta. Naleśniki do krokietów nie będą się rozrywać
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Wielozadaniowiec do zupy i marynat. Zrób go od zera jak Ewa Wachowicz
Wielozadaniowiec do zupy i marynat. Zrób go od zera jak Ewa Wachowicz
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀