PrzepisObiadRoladki z kurczaka w pistacjowej panierce

Roladki z kurczaka w pistacjowej panierce

Roladki z kurczaka w pistacjowej panierce to nasz sekretny przepis na udany obiad dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Roladki z kurczaka w pistacjowej panierce
Pyszności

06.01.2021 | aktual.: 15.09.2023 15:41

Nasze roladki przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 50 g orzechy pistacjowe
  2. 2 szt. filety z kurczaka
  3. 4 szt. szynka suszona
  4. 4 łyżki oliwa z oliwek
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz

Sposób przygotowania:

1. Podpraż orzechy na patelni. Następnie je zblenduj.

Obraz

2. Podziel filet z kurczaka na dwie części, następnie rozbij je przy pomocy tłuczka i dopraw solą oraz pieprzem. Nie zapomnij również o wcześniej przygotowanych pistacjach.

Obraz

3. Na każdym filecie z kurczaka ułóż suszoną szynkę i zwiń w rulon.

Obraz

4. Każdy element polej oliwą i posyp orzechami pistacjowymi. Następnie ułóż w Ovi i piecz przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Gotowe roladki podawaj z ulubionymi dodatkami.

Obraz
Wybrane dla Ciebie