WAŻNE
TERAZ

"Tuska napędza Braun". Ekspert od sondazy o "geniuszu" premiera i "pułapce" dla PiS

Roladki z kurczaka w pistacjowej panierce

Roladki z kurczaka w pistacjowej panierce to nasz sekretny przepis na udany obiad dla całej rodziny. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności

Nasze roladki przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 50 g orzechy pistacjowe
  2. 2 szt. filety z kurczaka
  3. 4 szt. szynka suszona
  4. 4 łyżki oliwa z oliwek
  5. 1 szczypta sól
  6. 1 szczypta pieprz

Sposób przygotowania:

1. Podpraż orzechy na patelni. Następnie je zblenduj.

Obrazek

2. Podziel filet z kurczaka na dwie części, następnie rozbij je przy pomocy tłuczka i dopraw solą oraz pieprzem. Nie zapomnij również o wcześniej przygotowanych pistacjach.

Obrazek

3. Na każdym filecie z kurczaka ułóż suszoną szynkę i zwiń w rulon.

Obrazek

4. Każdy element polej oliwą i posyp orzechami pistacjowymi. Następnie ułóż w Ovi i piecz przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Gotowe roladki podawaj z ulubionymi dodatkami.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaj 3 łyżki do ciasta. Naleśniki do krokietów nie będą się rozrywać
Dodaj 3 łyżki do ciasta. Naleśniki do krokietów nie będą się rozrywać
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Wielozadaniowiec do zupy i marynat. Zrób go od zera jak Ewa Wachowicz
Wielozadaniowiec do zupy i marynat. Zrób go od zera jak Ewa Wachowicz
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇