PrzepisDania główneSzpinakowe babeczki

Szpinakowe babeczki

Pyszne babeczki w zielonym wydaniu z serowym dodatkiem - to właśnie jest TO! Żaden maluch im nie odmówi i wiemy to z własnego doświadczenia ❤️

Szpinakowe babeczki
Pyszności

01.10.2018 | aktual.: 01.10.2018 10:27

Składniki:

  1. 1/2 szt. cebula
  2. 1 ząbek czosnek
  3. 1 szczypta pieprz
  4. 1 szczypta gałka muszkatałowa
  5. 1/4 szkl. szczypiorek posiekany
  6. 120 g szpinak świeży
  7. 1 szkl. mąka
  8. 1/2 szkl. mleko
  9. 1/4 szkl. olej
  10. 100 g feta podzielony na pół, połowa pokrojona w kostkę, połowa drobno rozdrobniona
  11. 70 g żółty ser
  12. 1 szt. jajko
  13. 1 łyżeczka proszek do pieczenia

Sposób przygotowania:

1. Na patelni podsmaż czosnek, cebulę i świeży szpinak. Odstaw na bok.

Obraz

2. W misce połącz mleko, jajko oraz olej. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

3. W kolejnej misce połącz suche produkty, a mianowicie: mąkę, ser, proszek do pieczenia, pieprz oraz gałkę muszkatołową.

Obraz

4. Czas na połączenie składników - podsmażonego szpinaku z połową rozdrobnionego sera feta, mieszanek z mąką oraz mlekiem.

Obraz

5. Nie zapomnij dodać również fetę pokrojoną w kostkę i szczypiorek. Wymieszaj i napełnij foremki na muffinki.

Obraz

6. Szpinakowe babeczki wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

7. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie