Szwagierka nie dodaje budyniu do sernika. Inny składnik decyduje o sukcesie
Sernik to jeden z ulubionych deserów wielu osób. Często pieczemy go na różne okazje, takie jak święta, ale nie tylko. Wiele osób do przygotowania masy serowej używa budyniu, ale moja szwagierka odkryła coś zupełnie innego, co okazało się być znacznie lepszym zamiennikiem. Efekty tego eksperymentu były tak niesamowite, że postanowiła podzielić się tym genialnym trikiem ze swoją rodziną. Teraz nawet ja zapomniałam, że do sernika kiedykolwiek potrzebny był budyń.
18.11.2023 14:43
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
Czasami drobne zmiany mogą przynieść zaskakujące rezultaty. Tak właśnie było w przypadku mojej szwagierki. Zdecydowała się na zastąpienie budyniu czymś zupełnie innym w swoim popisowym serniku. Efekty były tak zdumiewające, że postanowiła podzielić się tym odkryciem ze mną. Ja również zaczęłam robić to samo.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Sernik bez budyniu? Da się zrobić!
Sernik to deser, który uwielbia prawie każdy. Kremowa warstwa sera i delikatna konsystencja sprawiają, że trudno mu się oprzeć. Moja szwagierka opowiedziała mi ciekawą historię z tym związaną. Skończył jej się budyń, ale nie wybrała się do sklepu. Wolała zajrzeć do lodówki i przejrzeć wszystko, co się tam znajdywało. W jej ręce wpadł jogurt grecki, którego zazwyczaj używa do innych dań i robienia sobie koktajli. Postanowiła go wykorzystać. Okazało się, że to była jedna z najlepszych decyzji w jej życiu. Po upieczeniu sernik był totalnie kremowy i lekki tak bardzo, że rozpływał się w ustach. Ten sposób idealnie sprawdzi się w przypadku sernika nowojorskiego – kwaśny smak jogurtu i słodycz pozostałych składników to doskonałe połączenie.
Ja, tak samo jak moja szwagierka, dodaję jogurt grecki do sernika zamiast budyniu. Efekty faktycznie były tak niesamowite, że zwaliły mnie z nóg. Konsystencja i smak – perfekcyjne. Poznaj ten genialny trik. Jeśli spróbujesz go chociaż raz, zobaczysz, że twój sernik wejdzie na zupełnie inny poziom.