Szwagierka nie dodaje budyniu do sernika. Inny składnik decyduje o sukcesie

Sernik to jeden z ulubionych deserów wielu osób. Często pieczemy go na różne okazje, takie jak święta, ale nie tylko. Wiele osób do przygotowania masy serowej używa budyniu, ale moja szwagierka odkryła coś zupełnie innego, co okazało się być znacznie lepszym zamiennikiem. Efekty tego eksperymentu były tak niesamowite, że postanowiła podzielić się tym genialnym trikiem ze swoją rodziną. Teraz nawet ja zapomniałam, że do sernika kiedykolwiek potrzebny był budyń.

SernikSernik
Źródło zdjęć: © Adobe Stock
Paulina Hermann

Czasami drobne zmiany mogą przynieść zaskakujące rezultaty. Tak właśnie było w przypadku mojej szwagierki. Zdecydowała się na zastąpienie budyniu czymś zupełnie innym w swoim popisowym serniku. Efekty były tak zdumiewające, że postanowiła podzielić się tym odkryciem ze mną. Ja również zaczęłam robić to samo.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zadbaj o swoją odporność jeszcze dziś. Domowe shoty sprawdzą się w tej roli idealnie

Sernik bez budyniu? Da się zrobić!

Sernik to deser, który uwielbia prawie każdy. Kremowa warstwa sera i delikatna konsystencja sprawiają, że trudno mu się oprzeć. Moja szwagierka opowiedziała mi ciekawą historię z tym związaną. Skończył jej się budyń, ale nie wybrała się do sklepu. Wolała zajrzeć do lodówki i przejrzeć wszystko, co się tam znajdywało. W jej ręce wpadł jogurt grecki, którego zazwyczaj używa do innych dań i robienia sobie koktajli. Postanowiła go wykorzystać. Okazało się, że to była jedna z najlepszych decyzji w jej życiu. Po upieczeniu sernik był totalnie kremowy i lekki tak bardzo, że rozpływał się w ustach. Ten sposób idealnie sprawdzi się w przypadku sernika nowojorskiego – kwaśny smak jogurtu i słodycz pozostałych składników to doskonałe połączenie.

sernik
sernik © Pixabay


Ja, tak samo jak moja szwagierka, dodaję jogurt grecki do sernika zamiast budyniu. Efekty faktycznie były tak niesamowite, że zwaliły mnie z nóg. Konsystencja i smak – perfekcyjne. Poznaj ten genialny trik. Jeśli spróbujesz go chociaż raz, zobaczysz, że twój sernik wejdzie na zupełnie inny poziom.

Wybrane dla Ciebie

Wilgotne ciasto czekoladowe, które zawsze się udaje. Nie zgadniesz z czego jest zrobione
Wilgotne ciasto czekoladowe, które zawsze się udaje. Nie zgadniesz z czego jest zrobione
Lasy będą pełne grzybów. Ekspert wyjaśnia, kiedy spodziewać się wysypu
Lasy będą pełne grzybów. Ekspert wyjaśnia, kiedy spodziewać się wysypu
Latem tak przygotowuje młode ziemniaki. Zachwycają wszystkich przy stole
Latem tak przygotowuje młode ziemniaki. Zachwycają wszystkich przy stole
Te wysokobiałkowe kopytka dopełniają mój obiad. Wystarczy 1 dodatek
Te wysokobiałkowe kopytka dopełniają mój obiad. Wystarczy 1 dodatek
Zachwycają się nimi maluchy. Już nie proszą o frytki na obiad
Zachwycają się nimi maluchy. Już nie proszą o frytki na obiad
Mięso w folii to ulubione danie mojego dziadka. Zajmuje chwilę i zachwyca smakiem
Mięso w folii to ulubione danie mojego dziadka. Zajmuje chwilę i zachwyca smakiem
Już nie grzybowa i nie pomidorowa. Ta zupa z kurek to hit
Już nie grzybowa i nie pomidorowa. Ta zupa z kurek to hit
Purée z ziemniaków może się przy tym schować. Idealnie pasuje do obiadu
Purée z ziemniaków może się przy tym schować. Idealnie pasuje do obiadu
Kokosowe, wilgotne i nieprzekombinowane. Po prostu idealne ciasto do kawy
Kokosowe, wilgotne i nieprzekombinowane. Po prostu idealne ciasto do kawy
Mięsna buła marzeń. I nie musisz wychodzić z domu
Mięsna buła marzeń. I nie musisz wychodzić z domu
Większość zajada się czereśniami, a ignoruje inne polskie owoce. Chronią organizm przed starzeniem i nowotworami
Większość zajada się czereśniami, a ignoruje inne polskie owoce. Chronią organizm przed starzeniem i nowotworami
To król polskich rzek. Pomoże obniżyć cukier i wzmocni serce
To król polskich rzek. Pomoże obniżyć cukier i wzmocni serce