Szwagierka nie dodaje budyniu do sernika. Inny składnik decyduje o sukcesie

Sernik to jeden z ulubionych deserów wielu osób. Często pieczemy go na różne okazje, takie jak święta, ale nie tylko. Wiele osób do przygotowania masy serowej używa budyniu, ale moja szwagierka odkryła coś zupełnie innego, co okazało się być znacznie lepszym zamiennikiem. Efekty tego eksperymentu były tak niesamowite, że postanowiła podzielić się tym genialnym trikiem ze swoją rodziną. Teraz nawet ja zapomniałam, że do sernika kiedykolwiek potrzebny był budyń.

SernikSernik
Źródło zdjęć: © Adobe Stock
Paulina Hermann

Czasami drobne zmiany mogą przynieść zaskakujące rezultaty. Tak właśnie było w przypadku mojej szwagierki. Zdecydowała się na zastąpienie budyniu czymś zupełnie innym w swoim popisowym serniku. Efekty były tak zdumiewające, że postanowiła podzielić się tym odkryciem ze mną. Ja również zaczęłam robić to samo.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zadbaj o swoją odporność jeszcze dziś. Domowe shoty sprawdzą się w tej roli idealnie

Sernik bez budyniu? Da się zrobić!

Sernik to deser, który uwielbia prawie każdy. Kremowa warstwa sera i delikatna konsystencja sprawiają, że trudno mu się oprzeć. Moja szwagierka opowiedziała mi ciekawą historię z tym związaną. Skończył jej się budyń, ale nie wybrała się do sklepu. Wolała zajrzeć do lodówki i przejrzeć wszystko, co się tam znajdywało. W jej ręce wpadł jogurt grecki, którego zazwyczaj używa do innych dań i robienia sobie koktajli. Postanowiła go wykorzystać. Okazało się, że to była jedna z najlepszych decyzji w jej życiu. Po upieczeniu sernik był totalnie kremowy i lekki tak bardzo, że rozpływał się w ustach. Ten sposób idealnie sprawdzi się w przypadku sernika nowojorskiego – kwaśny smak jogurtu i słodycz pozostałych składników to doskonałe połączenie.

sernik
sernik © Pixabay


Ja, tak samo jak moja szwagierka, dodaję jogurt grecki do sernika zamiast budyniu. Efekty faktycznie były tak niesamowite, że zwaliły mnie z nóg. Konsystencja i smak – perfekcyjne. Poznaj ten genialny trik. Jeśli spróbujesz go chociaż raz, zobaczysz, że twój sernik wejdzie na zupełnie inny poziom.

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy