Prosty przepis z TikTok'a podbija świat - chrupiąca tortilla z tostera w 3 min!

Jeśli ,tak jak My, kochasz chrupiącą tortillę, wypełnioną fantastycznym, gorącym farszem- koniecznie musisz poznać ten sposób, który usprawni przygotowanie Ci przepysznych tacosów!

Obrazek
Ewa

Jedzenie tej potrawy nie należy do najczystszych rzeczy: ze względu na swój kształt kawałki tortilli powodują, że farsz wypada i niesamowicie można się przy tym pobrudzić. Jednak ten prosty sposób sprawi, że unikniesz brudzenia się, a jednocześnie nie będziesz musiał rezygnować ze swojej ulubionej potrawy!

Krok 1 Placek tortilli włóż do tostera

Obrazek

Krok 2: Podgrzewaj kilka sekund, aż napuchnie

Obrazek

Krok 3: Po wyciągnięciu tortilli przekrój ją wzdłuż

Obrazek

Krok 4: Powstałą sakiewkę wypełnij swoim ulubionym farszem

Obrazek

Drugim sposób na danie z Tik Tok'a - to poskładanie dużej tortilli w kieszonki z żółtym serem. Po paru minutach w tosterze, ser się topi, a tortilla staje się chrupiąca. Niebo w gębie!

Obrazek

I gotowe! Dzięki temu patentowi przygotujesz wygodną w jedzeniu tortillę.
Jeśli szukasz pomysłu na nadzienie: zobacz, co dla Ciebie przygotowaliśmy!

Wybrane dla Ciebie

Raz zraz i dla męża bitki z kompotem. Co jeszcze się jadało na obiad w PRL-u?
Raz zraz i dla męża bitki z kompotem. Co jeszcze się jadało na obiad w PRL-u?
Kupujesz ogórki szklarniowe? Oto jak wpływają na organizm i kto nie powinien ich jeść
Kupujesz ogórki szklarniowe? Oto jak wpływają na organizm i kto nie powinien ich jeść
W 20 minut mam gotowe cynamonki. Pachnie nimi w całym domu
W 20 minut mam gotowe cynamonki. Pachnie nimi w całym domu
O której należy wypić ostatnią kawę? Ekspertka wskazuje konkretną godzinę
O której należy wypić ostatnią kawę? Ekspertka wskazuje konkretną godzinę
Podałam na obiad placki ziemniaczane ze schabem zamiast kotletów. Miny gości były bezcenne
Podałam na obiad placki ziemniaczane ze schabem zamiast kotletów. Miny gości były bezcenne
Ubijesz raz-dwa i nie opadnie. To naturalny stabilizator śmietany
Ubijesz raz-dwa i nie opadnie. To naturalny stabilizator śmietany
Co oznaczają czarne kropki na kapuście pekińskiej? Każdy je widział, mało kto wie, czy można ją jeść
Co oznaczają czarne kropki na kapuście pekińskiej? Każdy je widział, mało kto wie, czy można ją jeść
Na obiad robię zupę perełkową. Zdrowa, pożywna, a dzieci ją kochają
Na obiad robię zupę perełkową. Zdrowa, pożywna, a dzieci ją kochają
Jak zrobić rosół, który ładnie pachnie? Kluczowa jest kolejność składników, jakie dodajesz
Jak zrobić rosół, który ładnie pachnie? Kluczowa jest kolejność składników, jakie dodajesz
Kotlety po bawarsku są chrupiące i pikantne. Tylko pamiętaj, aby wysmarować mięso z obu stron
Kotlety po bawarsku są chrupiące i pikantne. Tylko pamiętaj, aby wysmarować mięso z obu stron
Nie czekam do świąt. Sałatkę śledziową z takimi dodatkami robię na weekend
Nie czekam do świąt. Sałatkę śledziową z takimi dodatkami robię na weekend
Babcia dodaje szczyptę do pomidorów. Sałatka lepsza niż w restauracji
Babcia dodaje szczyptę do pomidorów. Sałatka lepsza niż w restauracji