To ciasto możesz jeść bez wyrzutów sumienia. Ania Lewandowska wie, jak chudnąć z przyjemnością
Ciasto czekoladowe w wersji light? Za takimi specjałami może stać tylko Anna Lewandowska. Poznaj patent sławnej Polki na słodki deser bez zbędnych kalorii. W sam raz dla tych, którzy mimo przebywania na diecie nie mogą żyć bez ciasta!
18.08.2023 17:41
Jeśli istnieją ludzie, którzy do tej pory powątpiewali w to, że Anna Lewandowska to jedna z najbaczniej śledzonych Polek w całym internecie, to dzisiaj te wątpliwości powinny być już rozwiane. Jej niedawna nieobecność w mediach społecznościowych spowodowała niemałe zamieszanie i uczucie konsternacji nie tylko wśród jej fanów, ale i mediów wszelakiego nurtu.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Korzystając z tego zniknięcia pięknej bizneswoman, mieliśmy czas na prześledzenie jej starszej aktywności w sieci. Tym sposobem dotarliśmy aż do 2020 roku. A tam — istne perełki. To właśnie wtedy Ania zaprezentowała na swoim blogu autorski przepis na jedyne w swoim rodzaju "fit" ciasto czekoladowe. Jeśli już jeść desery na diecie, to zdecydowanie tylko takie.
W recepturze ciasta Lewandowskiej znajdziemy oczywiście kilka składników typowych dla gwiazdy. Mąka pszenna została zastąpiona ryżową, mleko zwykłe — roślinnym, a cukier biały — kokosowym. Skompletowanie tych komponentów może ci chwilę zająć, ale wierzymy, że warto. A może już je masz? To pewnie zależy od stopnia zaangażowania w blog Ani Lewandowskiej. Daj nam znać, czy lubisz tego typu ciasta!
Fit ciasto czekoladowe Anny Lewandowskiej
Składniki:
- 2-3 banany,
- 3 łyżki kakao,
- 1,5 szklanki mąki ryżowej,
- 8 łyżek cukru kokosowego,
- 4 łyżki masła klarowanego,
- 2 łyżeczki cynamonu,
- 3 1/3 łyżki mleka roślinnego,
- 1 jajko,
- 1 garść orzechów włoskich,
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1/2 łyżeczki soli morskiej,
- garść rodzynek.
Sposób przygotowania:
- Przygotowanie tego ciasta powinno zając ci dosłownie chwilę, a poradzi sobie z nim nawet największy amator. Umieść wszystkie składniki w misce i dokładnie je zmiksuj.
- Teraz przygotuj okrągłą formę do pieczenia. Wysmaruj ją tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia.
- Powstałą masę wlej do formy i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 40 minut. Pozostaw w urządzeniu do ostygnięcia. Następnie wyjmij, pokrój i ciesz się pysznym ciastem czekoladowym "light"!