To ciasto możesz jeść bez wyrzutów sumienia. Ania Lewandowska wie, jak chudnąć z przyjemnością

Ciasto czekoladowe w wersji light? Za takimi specjałami może stać tylko Anna Lewandowska. Poznaj patent sławnej Polki na słodki deser bez zbędnych kalorii. W sam raz dla tych, którzy mimo przebywania na diecie nie mogą żyć bez ciasta!

Anna Lewandowska pokazała, jak przyrządza fit ciasto czekoladoweAnna Lewandowska pokazała, jak przyrządza fit ciasto czekoladowe
Źródło zdjęć: © Facebook, Instagram

Jeśli istnieją ludzie, którzy do tej pory powątpiewali w to, że Anna Lewandowska to jedna z najbaczniej śledzonych Polek w całym internecie, to dzisiaj te wątpliwości powinny być już rozwiane. Jej niedawna nieobecność w mediach społecznościowych spowodowała niemałe zamieszanie i uczucie konsternacji nie tylko wśród jej fanów, ale i mediów wszelakiego nurtu.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Odwrócona sałatka

Korzystając z tego zniknięcia pięknej bizneswoman, mieliśmy czas na prześledzenie jej starszej aktywności w sieci. Tym sposobem dotarliśmy aż do 2020 roku. A tam — istne perełki. To właśnie wtedy Ania zaprezentowała na swoim blogu autorski przepis na jedyne w swoim rodzaju "fit" ciasto czekoladowe. Jeśli już jeść desery na diecie, to zdecydowanie tylko takie.

W recepturze ciasta Lewandowskiej znajdziemy oczywiście kilka składników typowych dla gwiazdy. Mąka pszenna została zastąpiona ryżową, mleko zwykłe — roślinnym, a cukier biały — kokosowym. Skompletowanie tych komponentów może ci chwilę zająć, ale wierzymy, że warto. A może już je masz? To pewnie zależy od stopnia zaangażowania w blog Ani Lewandowskiej. Daj nam znać, czy lubisz tego typu ciasta!

Fit ciasto czekoladowe Anny Lewandowskiej

Składniki:

  • 2-3 banany,
  • 3 łyżki kakao,
  • 1,5 szklanki mąki ryżowej,
  • 8 łyżek cukru kokosowego,
  • 4 łyżki masła klarowanego,
  • 2 łyżeczki cynamonu,
  • 3 1/3 łyżki mleka roślinnego,
  • 1 jajko,
  • 1 garść orzechów włoskich,
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 1/2 łyżeczki soli morskiej,
  • garść rodzynek.

Sposób przygotowania:

  1. Przygotowanie tego ciasta powinno zając ci dosłownie chwilę, a poradzi sobie z nim nawet największy amator. Umieść wszystkie składniki w misce i dokładnie je zmiksuj.
  2. Teraz przygotuj okrągłą formę do pieczenia. Wysmaruj ją tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia.
  3. Powstałą masę wlej do formy i wstaw do rozgrzanego piekarnika na 40 minut. Pozostaw w urządzeniu do ostygnięcia. Następnie wyjmij, pokrój i ciesz się pysznym ciastem czekoladowym "light"!
Wybrane dla Ciebie
Jak szybko obrać pomarańczę? Ania Starmach ma sprawdzony sposób
Jak szybko obrać pomarańczę? Ania Starmach ma sprawdzony sposób
Tradycyjny śledzik w świątecznej oprawie. Wygląda jak z designerskiej książki kucharskiej
Tradycyjny śledzik w świątecznej oprawie. Wygląda jak z designerskiej książki kucharskiej
Złota proporcja sosu. Trzymaj się tych zasad, a żurawina wyjdzie lepsza niż u bacy
Złota proporcja sosu. Trzymaj się tych zasad, a żurawina wyjdzie lepsza niż u bacy
Zamiast sałatki robię wigilijne szaszłyki. Wyglądają uroczyście i każdy chętnie sięga
Zamiast sałatki robię wigilijne szaszłyki. Wyglądają uroczyście i każdy chętnie sięga
Dorzucam do jajek i smażę. Kotlety są zdrowsze i smaczniejsze
Dorzucam do jajek i smażę. Kotlety są zdrowsze i smaczniejsze
Dodaj do naleśników. Nie będą pękały przy zawijaniu
Dodaj do naleśników. Nie będą pękały przy zawijaniu
Makowiec z lodówki. Przepis na wigilijny hit z domową masą makową
Makowiec z lodówki. Przepis na wigilijny hit z domową masą makową
Zalewam śledzie tym sosem. Tak smaczne, że trudno wytrzymać do kolacji wigilijnej
Zalewam śledzie tym sosem. Tak smaczne, że trudno wytrzymać do kolacji wigilijnej
Prawie wszyscy smażą grzyby w ten sposób. Tylko najlepsze gospodynie wiedzą, że to prosta droga do katastrofy
Prawie wszyscy smażą grzyby w ten sposób. Tylko najlepsze gospodynie wiedzą, że to prosta droga do katastrofy
Na kolację wigilijną robię dorsza. Nie ma ości, a ta panierka chrupie aż miło
Na kolację wigilijną robię dorsza. Nie ma ości, a ta panierka chrupie aż miło
Nie bawię się w dekorowanie pierników. Zanurzam w czekoladowej glazurze i gotowe
Nie bawię się w dekorowanie pierników. Zanurzam w czekoladowej glazurze i gotowe
Nie eksperymentuję ze śledziami. Rok temu moczyłam je w ten sposób i wyszły doskonałe
Nie eksperymentuję ze śledziami. Rok temu moczyłam je w ten sposób i wyszły doskonałe
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥