Tostowe roladki skrywają same smaczne kęski. Kiedy ich spróbujesz, nie będziesz chciał jeść nic innego

Tym razem przychodzę ze sprawdzonym patentem na przekąskę, która nigdy cię nie zawiedzie. Za każdym razem kiedy pojawia się na stole, znika jako pierwsza. Taka jest dobra!

Fajnie się prezentują i jednocześnie genialnie smakująFajnie się prezentują i jednocześnie genialnie smakują
Źródło zdjęć: © Licencjodawca | Pyszności
Marzena Pęcak

Czego nie może zabraknąć w każdej kuchni? Oczywiście sprawdzonych przepisów na genialne przekąski, które będziesz mógł przygotować zarówno na spokojny wieczór filmowy, jak i imprezę w gronie przyjaciół. Ze sprawdzoną recepturą sukces masz gwarantowany już na samym starcie. 

A tak się składa, że mam niezawodny patent, który świetnie sprawdzi się w każdej kuchni. Jak się okazuje, wystarczy zaledwie kilka podstawowych składników, aby w szybki i prosty sposób wyczarować coś pysznego. Co więcej, sam sposób prezentacji gotowego dania od razu przykuwa oko. Chyba nie muszę dodawać nic więcej, aby zachęcić cię do przetestowania dzisiejszych pyszności? Przechodzimy więc do sedna sprawy!

Cały przepis krok po kroku znajdziesz na wideo.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Tostowe roladki skrywają same smaczne kęski. Kiedy ich spróbujesz, nie będziesz chciał jeść nic innego

Wystarczy jedno spojrzenie na te małe pyszności, aby zakochać się w nich na całe życie. Lepszej kombinacji nie sposób wymyślić!

Składniki:

  • 6 kromek chleba tostowego,
  • 70 g serka śmietankowego,
  • 5 plastrów szynki,
  • 1/2 awokado,
  • 2 łyżki nasion sezamu,
  • 2 łyżki prażonej cebuli,
  • ulubiony sos.

Sposób przygotowania:

Krok 1. Pracę nad przepisem rozpoczynam od przygotowania chleba tostowego. Najpierw odcinam wszystkie skórki z pieczywa, po czym rozwałkowuję każdy kawałek na cienki placek. Do tego celu wykorzystuję wałek. 

Najpierw przygotowuję chleb
Najpierw przygotowuję chleb © Licencjodawca | Pyszności

Krok 2. Tak przygotowane kromki chleba składam w jeden duży kawałek. Jeszcze raz używam wałka, aby połączyć wszystkie elementy. Do tego celu wykorzystuję dokładnie 6 kromek tostowego chleba

Baza przekąski już jest
Baza przekąski już jest © Licencjodawca | Pyszności

Krok 3. Bezpośrednio na chlebowym placku rozprowadzam sporą warstwę serka śmietankowego.

Czas na serek śmietankowy
Czas na serek śmietankowy © Licencjodawca | Pyszności

Nie zapominam też o przyprawach, które dodadzą gotowej przekąsce jeszcze więcej walorów smakowych. Do tego celu wykorzystuję słodką paprykę oraz suszony czosnek

Krok 4. Do przygotowania tostowych roladek wykorzystuję również plastry szynki oraz połówkę awokado, które układam w dolnym rogu całej konstrukcji. Wcześniej dzielę ostatni produkt na cienkie plastry.

W skład dzisiejszej przekąski wchodzi też awokado
W skład dzisiejszej przekąski wchodzi też awokado © Licencjodawca | Pyszności

Krok 5. Jako kolejne składniki dodaję pieprz, sól oraz sok z cytryny. Na koniec składam mieszankę w ciasną roladę. Dodatkowo zabezpieczam ją przy pomocy folii spożywczej, po czym wkładam przekąskę do lodówki na 2 godziny, aby ją schłodzić.

Czas na krótką wizytę w lodówce
Czas na krótką wizytę w lodówce © Licencjodawca | Pyszności

Krok 6. Po dwóch godzinach wyjmuję roladę, po czym rozprowadzam na niej dodatkową warstwę serka śmietankowego. Na koniec obtaczam przekąskę nasionami sezamu i dzielę ją na mniejsze kawałki.

Mini roladki są już prawie gotowe
Mini roladki są już prawie gotowe © Licencjodawca | Pyszności

Krok 7. Każdy taki element dekoruję dodatkowo przy pomocy ulubionego sosuprażonej cebulki. I to wszystko, pyszna przekąska jest już gotowa do podania. Smacznego!

Z takimi dodatkami całość smakuje jeszcze lepiej
Z takimi dodatkami całość smakuje jeszcze lepiej © Licencjodawca | Pyszności

Zanim się pożegnamy, koniecznie daj mi znać, co myślisz o dzisiejszym patencie na smaczną przekąskę. Mam nadzieję, że zadomowi się w twoim menu na dłużej!

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Tak upieczonymi żeberkami zaskoczysz nawet wybrednego gościa. Po prostu palce lizać
Tak upieczonymi żeberkami zaskoczysz nawet wybrednego gościa. Po prostu palce lizać
Nie mogłam się zdecydować i zrobiłam 2 w 1. Rodzina oszalała na punkcie tego ciasta
Nie mogłam się zdecydować i zrobiłam 2 w 1. Rodzina oszalała na punkcie tego ciasta
Wygląda jak naleśnik, ale nie ma w nim ani grama mąki. Serwuję na śniadanie
Wygląda jak naleśnik, ale nie ma w nim ani grama mąki. Serwuję na śniadanie
Blenduję z kawą i piję przed śniadaniem. Daje kopa energii i rozkręca leniwe jelita
Blenduję z kawą i piję przed śniadaniem. Daje kopa energii i rozkręca leniwe jelita
Na Wszystkich Świętych robię schab po węgiersku. Odgrzewany smakuje 100 razy lepiej
Na Wszystkich Świętych robię schab po węgiersku. Odgrzewany smakuje 100 razy lepiej
Żadne placki czy zapiekanka. W moim domu hitem są ziemniaczki po chińsku
Żadne placki czy zapiekanka. W moim domu hitem są ziemniaczki po chińsku
Mieszam kilka składników i wrzucam na gorący olej. Na widok tych pączków aż cieknie ślinka
Mieszam kilka składników i wrzucam na gorący olej. Na widok tych pączków aż cieknie ślinka
Pomaga strawić obfity posiłek. Zrobisz z sezonowych owoców
Pomaga strawić obfity posiłek. Zrobisz z sezonowych owoców
W Skandynawii aż piszczą na widok tych cukierków. Innych skręca na samą myśl
W Skandynawii aż piszczą na widok tych cukierków. Innych skręca na samą myśl
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy