Tostowe roladki skrywają same smaczne kęski. Kiedy ich spróbujesz, nie będziesz chciał jeść nic innego
Tym razem przychodzę ze sprawdzonym patentem na przekąskę, która nigdy cię nie zawiedzie. Za każdym razem kiedy pojawia się na stole, znika jako pierwsza. Taka jest dobra!
11.01.2024 | aktual.: 11.01.2024 11:33
Czego nie może zabraknąć w każdej kuchni? Oczywiście sprawdzonych przepisów na genialne przekąski, które będziesz mógł przygotować zarówno na spokojny wieczór filmowy, jak i imprezę w gronie przyjaciół. Ze sprawdzoną recepturą sukces masz gwarantowany już na samym starcie.
A tak się składa, że mam niezawodny patent, który świetnie sprawdzi się w każdej kuchni. Jak się okazuje, wystarczy zaledwie kilka podstawowych składników, aby w szybki i prosty sposób wyczarować coś pysznego. Co więcej, sam sposób prezentacji gotowego dania od razu przykuwa oko. Chyba nie muszę dodawać nic więcej, aby zachęcić cię do przetestowania dzisiejszych pyszności? Przechodzimy więc do sedna sprawy!
Cały przepis krok po kroku znajdziesz na wideo.
Dalsza część artykułu pod materiałem wideo
Zobacz także
Wystarczy jedno spojrzenie na te małe pyszności, aby zakochać się w nich na całe życie. Lepszej kombinacji nie sposób wymyślić!
Składniki:
- 6 kromek chleba tostowego,
- 70 g serka śmietankowego,
- 5 plastrów szynki,
- 1/2 awokado,
- 2 łyżki nasion sezamu,
- 2 łyżki prażonej cebuli,
- ulubiony sos.
Sposób przygotowania:
Krok 1. Pracę nad przepisem rozpoczynam od przygotowania chleba tostowego. Najpierw odcinam wszystkie skórki z pieczywa, po czym rozwałkowuję każdy kawałek na cienki placek. Do tego celu wykorzystuję wałek.
Krok 2. Tak przygotowane kromki chleba składam w jeden duży kawałek. Jeszcze raz używam wałka, aby połączyć wszystkie elementy. Do tego celu wykorzystuję dokładnie 6 kromek tostowego chleba.
Krok 3. Bezpośrednio na chlebowym placku rozprowadzam sporą warstwę serka śmietankowego.
Nie zapominam też o przyprawach, które dodadzą gotowej przekąsce jeszcze więcej walorów smakowych. Do tego celu wykorzystuję słodką paprykę oraz suszony czosnek.
Krok 4. Do przygotowania tostowych roladek wykorzystuję również plastry szynki oraz połówkę awokado, które układam w dolnym rogu całej konstrukcji. Wcześniej dzielę ostatni produkt na cienkie plastry.
Krok 5. Jako kolejne składniki dodaję pieprz, sól oraz sok z cytryny. Na koniec składam mieszankę w ciasną roladę. Dodatkowo zabezpieczam ją przy pomocy folii spożywczej, po czym wkładam przekąskę do lodówki na 2 godziny, aby ją schłodzić.
Krok 6. Po dwóch godzinach wyjmuję roladę, po czym rozprowadzam na niej dodatkową warstwę serka śmietankowego. Na koniec obtaczam przekąskę nasionami sezamu i dzielę ją na mniejsze kawałki.
Krok 7. Każdy taki element dekoruję dodatkowo przy pomocy ulubionego sosu i prażonej cebulki. I to wszystko, pyszna przekąska jest już gotowa do podania. Smacznego!
Zanim się pożegnamy, koniecznie daj mi znać, co myślisz o dzisiejszym patencie na smaczną przekąskę. Mam nadzieję, że zadomowi się w twoim menu na dłużej!