Wlewam trochę do gotujących się ziemniaków. Ich smak jest nie do podrobienia

Ziemniaki to uniwersalny i ukochany przez wielu dodatek do potraw. Mają w sobie potężny potencjał smakowy. Przygotowujemy je na różne sposoby, ale czy znasz już sprawdzony sekret, który uczyni twoje ziemniaki jeszcze lepszymi? Goście poproszą o dokładkę!

ZiemniakiZiemniaki
Źródło zdjęć: © Adobe Stock
Marcin Michałowski

To starożytny przepis, który przetrwał lata i jest niezwykle doceniany w wielu rodzinach. Ziemniaki mogą być dodatkiem do mięsnych potraw lub gwiazdą dania głównego. Jednak, aby uzyskać ich pełnię smaku, trzeba poznać ten niesamowity trik kulinarny.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Chrupiące ziemniaczki zapiekane w parmezanie i czosnku

Śmietanka kremówka: Tajemnica perfekcyjnych ziemniaków

Do gotujących się ziemniaków wlej 250 ml śmietanki kremówki, rozpuszczając w niej łyżeczkę masła. Aby dodać niepowtarzalny aromat, wrzuć do garnka gałązkę świeżego kopru. Gotuj ziemniaki na małym ogniu przez 20 minut. Już w trakcie gotowania poczujesz niesamowity zapach, który będzie unosić się po całej kuchni i przyciągać sąsiadów.

Śmietanka kremówka to tajemnicza broń tego przepisu. Jest gęsta, ale jednocześnie ma delikatny smak, który idealnie komponuje się z ziemniakami. Efekt? Smak, który trudno opisać słowami. To prawdziwa uczta dla podniebienia, która zostanie w twojej pamięci na długo.

Ziemniaki z tym dodatkiem smakują jeszcze lepiej!

Ten tradycyjny trik kulinarny przekazywany z pokolenia na pokolenie potrafi odmienić smak ziemniaków w sposób, którego nie doświadczyłeś dotąd. Spróbuj go już dziś i przekonaj się, że smak gotowanych ziemniaków może być nie do podrobienia.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej