PrzepisŚniadanieZielone gofry ze szpinakiem

Zielone gofry ze szpinakiem

Zielone gofry ze szpinakiem staną się hitem tej wiosny! Nie tylko świetnie się prezentują, ale też genialnie smakują. Po prostu WOW!

Zielone gofry ze szpinakiem
Pyszności

23.03.2020 | aktual.: 16.08.2020 16:05

W przygotowaniu ciasta na gofry pomógł nam blender kielichowy marki Philips.

Składniki:

  1. 400 g mąka pszenna
  2. 4 szt. jajka z podziałem na żółtka i białka
  3. 80 g cukier
  4. 150 ml olej roślinny
  5. 180 ml mleko
  6. 180 ml woda
  7. 150 g szpinak
  8. 1/2 łyżeczki sól

Dodatki

  1. 200 g gorzka czekolada
  2. 100 g orzechy włoskie

Sposób przygotowania:

1. W blenderze zmiksuj świeży szpinak, wodę i mleko.

Obraz

2. W osobnej misce połącz żółtka z cukrem. Po chwili dodaj olej roślinny.

Obraz

3. Jako kolejne składniki dodaj mieszankę z blendera i mąkę.

Obraz

4. Jako ostatni element dodaj ubite białka. Dokładnie wymieszaj całość, po czym zacznij smażyć gofry.

Obraz

5. Gotowe gofry obtocz w roztopionej czekoladzie. Możesz dodać również posiekane orzechy.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie