PrzepisŚniadanieZielone gofry ze szpinakiem

Zielone gofry ze szpinakiem

Zielone gofry ze szpinakiem
Pyszności

23.03.2020 17:00, aktual.: 16.08.2020 16:05

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Zielone gofry ze szpinakiem staną się hitem tej wiosny! Nie tylko świetnie się prezentują, ale też genialnie smakują. Po prostu WOW!

W przygotowaniu ciasta na gofry pomógł nam blender kielichowy marki Philips.

Składniki:

  1. 400 g mąka pszenna
  2. 4 szt. jajka z podziałem na żółtka i białka
  3. 80 g cukier
  4. 150 ml olej roślinny
  5. 180 ml mleko
  6. 180 ml woda
  7. 150 g szpinak
  8. 1/2 łyżeczki sól

Dodatki

  1. 200 g gorzka czekolada
  2. 100 g orzechy włoskie

Sposób przygotowania:

1. W blenderze zmiksuj świeży szpinak, wodę i mleko.

Obraz

2. W osobnej misce połącz żółtka z cukrem. Po chwili dodaj olej roślinny.

Obraz

3. Jako kolejne składniki dodaj mieszankę z blendera i mąkę.

Obraz

4. Jako ostatni element dodaj ubite białka. Dokładnie wymieszaj całość, po czym zacznij smażyć gofry.

Obraz

5. Gotowe gofry obtocz w roztopionej czekoladzie. Możesz dodać również posiekane orzechy.

Obraz

6. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także