Zielony deser z chia

Zielony deser z chia to nasz najnowszy hit! Jest mega szybki w przygotowaniu, świetnie smakuje i jest w 100% fitowy. Co więcej, idealnie sprawdzi się jako ochłoda na letnie upały.

Obrazek
Pyszności

Nasze pyszne desery przygotowaliśmy przy pomocy blendera kielichwego marki Philips.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 1 szkl. mleko roślinne sojowe/ryżowe/migdałowe
  2. 100 g świeży szpinak
  3. 8 szt. suszone figi
  4. 3 łyżki nasiona chia

Dodatki

  1. 1 szt. kiwi
  2. 1/2 szt. banan
  3. 50 g borówka amerykańska

Sposób przygotowania:

1. Umieść w blenderze zielony szpinak, mleko i...

Obrazek

2. ...suszone figi. Zblenduj na gładką mieszankę.

Obrazek

3. Następnie połącz ją z nasionami chia, po czym wstaw do lodówki na 30 minut.

Obrazek

4. Gotowy deser udekoruj owocami - kiwi, bananem oraz borówkami amerykańskimi.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku