Zielony deser z chia

Zielony deser z chia to nasz najnowszy hit! Jest mega szybki w przygotowaniu, świetnie smakuje i jest w 100% fitowy. Co więcej, idealnie sprawdzi się jako ochłoda na letnie upały.

Obrazek
Pyszności

Nasze pyszne desery przygotowaliśmy przy pomocy blendera kielichwego marki Philips.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 1 szkl. mleko roślinne sojowe/ryżowe/migdałowe
  2. 100 g świeży szpinak
  3. 8 szt. suszone figi
  4. 3 łyżki nasiona chia

Dodatki

  1. 1 szt. kiwi
  2. 1/2 szt. banan
  3. 50 g borówka amerykańska

Sposób przygotowania:

1. Umieść w blenderze zielony szpinak, mleko i...

Obrazek

2. ...suszone figi. Zblenduj na gładką mieszankę.

Obrazek

3. Następnie połącz ją z nasionami chia, po czym wstaw do lodówki na 30 minut.

Obrazek

4. Gotowy deser udekoruj owocami - kiwi, bananem oraz borówkami amerykańskimi.

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Robię domową wędlinę z indyka. Smakuje dużo lepiej niż te ze sklepu
Robię domową wędlinę z indyka. Smakuje dużo lepiej niż te ze sklepu
Ścieram do ziemniaków. Tego triku nauczyła mnie podhalańska gaździna
Ścieram do ziemniaków. Tego triku nauczyła mnie podhalańska gaździna
Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Na obiad robię kurczaka po gruzińsku. Sos tak pyszny, że talerz czyszczę chlebem
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Czy brzoskwinie trzeba obierać ze skórki? Zdania są podzielone
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Soparnik to placek, który robi furorę w Chorwacji. Z tego przepisu możesz go przygotować samodzielnie
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Do racuchów dodaję inne owoce. Te z jabłkami już się nam przejadły
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Szybkie ciasto z brzoskwiniami. Ubijam jajka i mieszam z innymi składnikami, a resztę robi za mnie piekarnik
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Listki zamykam w woreczku i mrożę. Smak lata mam przez cały rok
Niektórzy na nim smażą, a ja dodaję do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i soczyste
Niektórzy na nim smażą, a ja dodaję do mielonego mięsa. Kotlety wychodzą mięciutkie i soczyste
Ścieram na dużych oczkach i dodaję do mięsa. Po chwili mam górę kotletów poznańskich
Ścieram na dużych oczkach i dodaję do mięsa. Po chwili mam górę kotletów poznańskich
Najczęstsze błędy podczas gotowania makaronu. To dlatego się skleja i jest niesmaczny
Najczęstsze błędy podczas gotowania makaronu. To dlatego się skleja i jest niesmaczny
Nuggetsy, które nie mają nic wspólnego z kurczakiem. A bardziej wciągają
Nuggetsy, które nie mają nic wspólnego z kurczakiem. A bardziej wciągają